BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  DÜNYA

Taksim’de havaya ateş açan esnaf adliyede

Taksim Gezi Parkı’nın açılmasının ardından çıkan olaylarda havaya ateş ettiği iddiasıyla gözaltına alınan A.S, adliyeye sevk edildi. <br/>Ge...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı’nın açılmasının ardından çıkan olaylarda havaya ateş ettiği iddiasıyla gözaltına alınan A.S, adliyeye sevk edildi.
Gezi Parkı’nın açılmasından sonra Taksim Dayanışması sosyal medya üzerinden çağrıda bulunarak vatandaşları forum yapmak üzere parka davet etmişti. Saat 19.00 sıralarında Gezi Parkı’na gelen Taksim Dayanışması ile polis arasında gerginlik yaşandı ve bunun üzerine İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda çatışmalar çıktı. Polisle göstericiler arasındaki çatışmaların sürdüğü esnada İmam Adnan Sokak’ta A.S isimli işyeri sahibi havaya ateş açarak paniğe yol açtı.
Gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan A.S’nin ruhsatsız silah taşıdığını kabul ettiği öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan A.S’nin, "Gösteriler sırasında maddi zararlarımız çok oldu. Artık katlanılamaz bir hale gelmişti. Olaylar sırasında bir grup gösterici otelime girmek istedi. Otel çalışanlarıyla buna müsaade etmedik. Bunun üzerine aramızda tartışma çıktı. Bu esnada otelin yanına çevik kuvvetin gelmesiyle göstericiler uzaklaştı. Bir süre sonra tekrar geldiler ve otele molotof atacaklarını söyleyerek bize saldırdılar. Bende kendimi ve oteli korumak için belimdeki silahı çıkararak havaya üç el ateş açtım" dediği öğrenildi.
A.S, ifadesinin alınmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.
Olay esnasında kullanılan silahın halen bulunamadığı ve arama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.