BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de Gezi şöleni yaşandı

Günlerdir çatışma, kaos ve gaz bombalarının hedefi olan Taksim'de yüzlerce kişi dün akşam kutlama yapıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Köşk'te BDP'lı Sırrı Süreyya Önder ile yaptığı görüşmeden çıkan 'eylemler şölene dönüşmeli' mesajının etkisiyle dün akşam 00.20130605092906.jpgTaksim Meydanı'nı şölen alanına döndü.

Meydanda önceki günlerden farklı olarak toplanan kalabalık şarkılar, türküler eşliğinde halaylar çekti. Gönlünce eğlendi.

Öte yandan Beşiktaş Kartal heykelinde toplanan yaklaşık 300 kişi, Akaretler yokuşundan Osmanbey'e çıktı.

Yürüyüş sıradında katılanlarla birlikte sayı yaklaşık 2 bin kişiye çıktı. Kalabalık sloganlar eşliğinde Taksim'e doğru yürüdü.

BEŞİKTAŞ'DA POLİSE ÇİÇEK VERDİLER

Beşiktaş Dolmabahçe'de bir grup polise çiçek verdi. Bir eylemci ise Toplumsal Müdahala Aracı (TOMA)'ya bir demet çiçek astı.

Polis ve grup bir süre son günlerde gerçekleşen eylemlerler ve polis müdahalesi hakkında bir süre sohbet etti. Polis daha sonra gruba teşekkür etti.

ÇARŞI'DAN AÇIKLAMA

Çarşı Grubu, Beşiktaş semtini olası olaylardan uzak tutma çağrısında bulundu.

İnternet sitesinden yapılan açıklamada "Büyük Beşiktaş taraftarlarına sesleniyoruz; Çarşı'yı kimse paravan olarak kullanmasın. Çarşı'nın üzerinden kimse çıkar sağlamasın. Provokasyonlara sebebiyet verilmesin. Halkın malına zarar verilmesin. Beşiktaş semtinin esnafı, emekçisi ve bütün Beşiktaş halkı zarar görmektedir. Taraftarlarımız semtimizin daha büyük zarar görmemesi için özen göstermelidir. Semtimizi olası olaylardan uzak tutalım. Beşiktaş semtine sahip çıkalım" ifadeleri kullanıldı.

ANTALYA'DA POLİS EYLEMCİLERE GÜL DAĞITTI

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan eylemcilere gül dağıttı.

Taksim Gezi Parkı'nda yaşananları protesto için yaklaşık 4 gündür Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve olaysız bir şekilde dağılan grup, akşam bir sürprizle karşılaştı. Bir grup kadın ve erkek polis, ellerinde güllerle meydanda toplananların arasına girerek, birer gül dağıttı. Polisin kırmızı gül hediyesini kabul eden vatandaşlar, teşekkür etti.