BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  GÜNCEL

Taksim Dayanışması'ndan sert açıklama

Bir grup gösterici sloganlar eşliğinde Taksim Gezi Parkı'nda yürüyüşe geçti. Grup daha sonra parkta basın açıklaması yaptı.

Abone ol

Taksim Dayanışması üyeleri, gözaltındaki arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını, aksi halde sonuçlarının ağır olacağı tehdidinde bulundu.

Dün olaylı bir şekilde açılan Gezi Parkı, bugün de hareketliydi. Parka gelen Taksim Dayanışması'nı oluşturan örgütlerin temsilcileri bir süre sloganlar ve alkışlar eşliğinde yürüdü.

Grup "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "AKP halka hesap verecek", "Taksim bizim İstanbul bizim", "yakan yıkan Tayyip Erdoğan", sloganları attı. Park içinde alkışlarla yürüyen kalabalık, daha sonra kısa bir basın açıklaması yaptı.

VALİ OKUMA YAZMA BİLMİYOR

Grup adına avukat Can Atalay bir açıklama yaptı. Atalay, “Kanuni olmayan uygulamaya devam ediyorlar. Söktükleri ağaçları yerlerine koymamışlar. Orayı yaya kaldırımı haline getirmeye devam ediyorlar. İşledikleri suça devam ediyorlar. 6 Haziran mahkemenin kararı verdiği tarih, UYAP’a düştüğü tarih 18 Haziran. 3 Temmuz’da biz kararı duyurduk. Vali Mutlu yalan söylüyor. İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin kararının Taksim Gezi Parkı’nı ilgilendirmediğini söylüyor. Ya yalan söylüyor, ya okuma yazma bilmiyor. Karar çok açık. Park olarak kalması gerektiği söyleniyor kararda” dedi.

SONUÇLARI AĞIR OLUR

Atalay, gözaltına alınan arkadaşlarının işkenceye uğradığını iddia ederek, “Arkadaşlarımız tehdit ediliyor. Gözaltındaki arkadaşlarımız serbest bırakılmalı. İşkence uygulamaları son bulmalıdır. Bu uygulamalara İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü son vermelidir. Yoksa sonuçları ağır olur” diye konuştu.

Parkın ortasına asılan belediye duyuru pankartının arkasına "Taksim Şehitler Parkı" yazısı yazılması da dikkat çekti.