BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tahliyeler Gandi'yi de rahatsız etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumda tartışma konusu olan 'tahliye' kararları ile ilgili hükümeti göreve çağırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumda tartışma konusu olan 'tahliye' kararları ile ilgili hükümeti göreve çağırdı.

Sonuçlanmamış davaların kamu vicdanını rahatsız ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Adalet bakanı bu konuda duyarlı olmalıdır" dedi.

Yine bir tartışma konusu olan 2011 seçim takvimine de değinen CHP Lideri, MHP'nin bu konudaki girişimine destek verdiğini belirterek, 'Takvim bir an önce belirlenmelidir' çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu ayrıca seçim için 12 Haziran tarihinin uygun olduğunu belirtti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından ilgili bölümler;

KAMU VİCDANI RAHATSIZ

"Yapılan tahliyeler kamuoyunda tartışılıyor. Tutuksuz içeride olup, hala yargının karşısına çıkmayanlar varken, diğer taraftan davaların sonuçlanmaması, üstelik ölümle sonuçlanan davalarda ki kişilerin serbest bırakılması kamu vicdanını rahatsız ediyor.

Bizim arkadaşlarımız kanun tekliflerini hazırlıyorlar kamuoyunu rahatsız eden bu uygulamaya çözüm getirecek bir düzenlemeyi de hükümet meclise getirmelidir."

SEÇİM TAKVİMİ BELİRLENMELİDİR

"Seçim takviminin belirlenmesi siyasal partilerin daha rahat seçime hazırlanmaları için gerekiyor. MHP'nin bu konudaki girişimi güzel... Bazı duyumlar var Mayıs içinde seçim olacak diye... Takvimin bir an önce belirlenmesi lazım"