BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL

Tahliye ekipleri göçük merkezine indi

Soma Holding'e ait kömür madeninde saat 15.10'da çıkan yangında meydana gelen göçük sonrası umutlu bekleyiş sürüyor.

Abone ol

Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Mustafa Sönmez canlı yayında son açıklamaları yaptı. Yapılan kurtarma çalışmalarının başarılı bir şekilde yapıldığını açıkladı. Bütün profesyonel ekiplerin işini en iyi şekilde yaptığını açıkladı.

Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Mustafa Sönmez göçük yaşanan madenin çok modern bir maden olduğui tüm teknolojilerin kullanıldığını ve işçilerin sürekli bu tip durumlarda neler yapılması gerektiğine dair bilgilerle devamli eğitime tabi tutulduklarını açıkladı.

Mustafa Sönmez'in bu açıklamaları yüreklere su serperken, açıklamaların yapıldığı saatlerde yapılan madenden çıkarılan işçilere ait kötü haberlere de tepki gösterdi.

TEMİZ HAVA POMPALANIYOR
Yerin metrelerce altında kalan maden işçilerinin bulunduğu galerilere temiz hava pompalanmaya başlandı. Maden- İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgencay, mahsur kalan işçi sayısı hakkında bilgilerinin bulunmadığını söyledi. Küçükgencay, "Ekipler müdahale ediyor. Yangının bir an önce söndürülmesi gerekiyor. Temiz havayla işçilerin buluşturulması için de çalışma yapılıyor. Madenin içine temiz hava pompalanıyor. Şu ana kadar kimseye ulaşılmış değil. Yangın içerideki oksijeni yok ettiği için arkadaşlar sıkıntıda. Gaz maskeleri var ama onun da dayanma süresi var" dedi

MADEN FACİASI NE ZAMAN YAŞANDI?

Soma Holding'e ait kömür madeninde saat 15.10'da çıkan yangında yüzlerce işçi yerin 2 bin metre altında mahsur kaldı. Soma kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ilk açıklamasında en az 200-300 işçinin madende mahsur kaldığını açıkladı.

AFAD ise son açıklamasında 17 işçinin öldüğünü 11 işçinin yaralandığını 200'ün üzerinde işçinin ise mahsur kaldığını duyurdu. Maden ocağındaki yangın sonrası madenin içinde mahsur kalan işçilerden bazıları sağ olarak çıkarılmaya başlandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yerin 2 bin metre altında mahsur kalan işçi sayısının yaklaşık 400 olarak açıklaması ise kafaları karıştırdı. 

Saat 23.57'de televizyonların canlı yayınına katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, ölü sayısının 157 olduğunu söyledi.