BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.496,91
HABER /  DÜNYA

Tabutla eylem yaptılar

Okullardaki müdür ve yönetici atama sınavlarında adil davranılmadığını savunan Türk Eğitim-Sen üyeleri ilginç bir eylem yaptı. “Adalet” yazı...

Abone ol

Okullardaki müdür ve yönetici atama sınavlarında adil davranılmadığını savunan Türk Eğitim-Sen üyeleri ilginç bir eylem yaptı. “Adalet” yazılı tabut taşıyan grup, temsili cenaze namazı kıldı.
Okul müdürlükleri atamaları için yapılan sınavların yanına sözlü sınavın da eklenmesi ve atamaların buna göre yapılması Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen üyelerinin sert tepkisine neden oldu. Bu sistemle hak edenin değil, torpili olanın yönetici olduğunu iddia eden Türk Eğitim-Sen üyeleri, İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde ilginç bir eylem yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kurdukları temsili musalla taşının üstüne, üzerinde “adalet” yazılı siyah bir çarşafa sarılmış tabut koyan grup, ‘adalet öldü’ mesajı vermek istedi. Ellerinde "Mülakat yıkılsın, yerine AVM yapılsın" ve "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" yazılı dövizler taşıyan grup, sık sık sloganlar atarak tepkilerini ifade etmeye çalıştı.
Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve sağlık kurumları başta olmak üzere hemen hemen bütün devlet kurumlarında çalışanların hakları gasp edilerek hak etmeyenlere verilmektedir. Hakkını arayanlara ise çeşitli zulümler reva görülmektedir. Bunu görmezden gelmemiz mümkün değildir. Sözlü sınavda 90’ın üzerinde puan alanların büyük bir bölümü yandaş sendikanın üyeleridir. Yazılıdan 82 puan alan bir üyemize sözlüden 27 puan verilerek açıkça adaletsizlik yapılmıştır" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından üzerinde “adalet” yazılı tabutun arkasında saf tutan grup temsili cenaze namazı kıldı. Cenaze namazının ardından dua eden grup, daha sonra tabutu omuzlarına alarak, Cağaloğlu’nda yürüyüşe geçti. Bu sırada tabutu gören vatandaşlardan kimileri gülerken, kimileri de şaşkın bakışlarla izledi. Grup, tabutu İstanbul Lisesi önüne bırakarak eyleme son verdi. Ancak lisenin önüne bırakılan tabut uzun süre burada kaldı. Dışarıya çıkan öğrenciler tabutu görünce önce şaşırdı, ardından fotoğrafını çekti.
(İHA)