BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,41
DÜNYA

T129 Atak Helikopteri Brezilya’daki ilk uçuş gösterisini yaptı

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde 2-5 Nisan’da gerçekleştirilecek savunma sanayi fuarına katılacak T129 Atak helikopteri, Taubate’deki Forte Ricardo Kirk Kara Havacılık Komutanlığı’nda ilk uçuş ve performans gösterisini gerçekleştirdi.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde 2-5 Nisan’da gerçekleştirilecek savunma sanayi fuarına katılacak T129 Atak helikopteri, Taubate’deki Forte Ricardo Kirk Kara Havacılık Komutanlığı’nda ilk uçuş ve performans gösterisini gerçekleştirdi.

Brezilya Kara Havacılık Komutanı Carlos Waldyr Aguira’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen uçuş gösterisine Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Tamer Özmen ile birlikte TUSAŞ yetkilileri, Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosu Serkan Gedik ve Brazilya Askeri Ataşesi Serdar Apaydın katıldılar. 

Brezilya basını uçuş gösterisine yoğun ilgi gösterirken, törene katılan Brezilyalı pilotlar ve askeri personel, iki ülke pilotlarının beraber kullandıkları T129 Atak helikopterinin uçuş ve performans gösterisini dikkat ve heyecanla izlediler. 

Uçuş gösterisi sonrasında T129 Atak helikopterini kullanan on Brezilyalı pilota Özmen tarafından başarı belgesi ve T129 Atak helikopterinin maketi verildi. 

TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Tamer Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rio de Janeiro’daki LAAD fuarına katılmak için Brezilya’ya geldiklerini ve bu ülkenin ihtiyaçlarını göz önünde alarak uçuş gösterileri planladıklarını söyledi. 

Başkent Brazilya’da 28 Mart’ta, Kara Kuvvetleri Komutanı, Devlet Başkanı Yardımcısı, devlet büyükleri ve askerlerin katılımıyla bir uçuş gösterisi daha yapacaklarını dile getiren Özmen, "Brazilya Büyükelçimizin ve Askeri Ataşemizin desteği ile helikopterimizi Büyükelçiliğimizin bahçesine indirmeyi ve akşam orada tüm büyükelçilere ve tüm askeri ataşelere hem şirketimizi, hem T129 Atak helikopterimizi tanıtmayı planlıyoruz." dedi. 

Sitene Ekle