BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,08
HABER /  GÜNCEL

Suudi Arabistan'da IŞİD operasyonu: 93 gözaltı

Örgüt ile bağlantılı olduklarından şüphelenilen çoğu Suudi Arabistan vatandaşı 93 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, üç şüphelinin ABD'nin Riyad Büyükelçiliğine bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlemeyi planladığını açıkladı.

Abone ol

Suudi Arabistan'da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen 93 kişi gözaltına alındı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, operasyonda gözaltına alınan üç şüpheli ABD'nin Riyad Büyükelçiliği binasına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenleme planları yapıyordu.

Saldırı planlarının Mart ayında tespit edilip önlendiği bildirildi.

65'i Suudi Arabistan vatandaşı

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı, Aralık ayından bu yana gözaltına alınanlar arasında 65 ülke vatandaşının bulunduğunu duyurdu.

Bu kişilerden en az 61'i de sosyal medya aracılığıyla IŞİD'e militan kazandırmak, örgüte mali kaynak sağlamak ve Suudi Arabistan'ın El Kassım bölgesinde eğitim kampları kurmakla suçlanıyor.

Suudi Arabistan, Suriye ve Irak'taki IŞİD mevzilerine hava saldırıları düzenleyen ABD öncülüğündeki koalisyona katılmıştı.

Suudi yetkililer geçen yıl, IŞİD'e katılmak için Suriye ve Irak'a giderek örgüte destek olanlara ağır cezalar verileceğini duyurmuştu.