BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.429,46
HABER /  DÜNYA

Suudi Arabistan bütçe açığını tutuklu prenslere kapattırdı

Suudi Arabistan'da yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan aralarında prenslerin de olduğu 300 kişinin tamamı serbest bırakılırken, devlete 106 milyar dolar ödediler... Bu rakam Suudi Arabistan'ın bütçe açığının tam 2 katı kadar...

Abone ol

SUUDİ Arabistan’da geçen yıl yapılan yolsuzluk operasyonu ile ilgili detaylar netleşiyor. Operasyon kapsamında Riyad’daki The Ritz-Carlton otelinde tutulan prens, bakan ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 300 kişinin tamamı serbest kaldı. Serbest kalanlar arasında Bin Ladin kardeşleri ile dünyanın en zengin adamlarından Prens El-Velid bin Talal da bulunuyor. 

Suudi Arabistan Başsavcısı Şeyh Suud El Mucib operasyonla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada gözaltına alınanlarla yapılan anlaşmalar kapsamında 106 milyar dolar para toplandığı belirtildi. Yolsuzluk operasyonunda gayrimenkul, şirket, nakit ve diğer mal varlıklarının ele geçirildiği duyuruldu. Yapılan resmi açıklamada 65 kişinin hala gözaltında olduğu ifade edildi.

SUUDİ ARABİSTAN'IN BÜTÇE AÇIĞI 52 MİLYAR DOLAR: Gözaltına alınan prenslerden toplanan 106 milyar dolar, eğer başarıyla devredilirse düşük petrol fiyatları nedeniyle mali anlamda zorlanan Suudi Arabistan hükümeti için önemli bir destek anlamına geliyor. Ülkenin bütçe açığının bu yıl 52 milyar dolar olması bekleniyor. Toplanan para bütçe açığının tam iki katına tekabül ediyor. 

PRENS ABDULLAH "100 MİLYAR TOPLANIR" DEMİŞTİ: Açıklama ayrıca Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman için de siyasi bir başarı olarak görülüyor. Bin Salman geçen yıl Kasım ayında yolsuzluk operasyonunu başlatırken hükümete getirisinin 100 milyar dolar civarında olacağını tahmin etmişti.

Prensin eski halinden eser yok şimdi! Cezaevindeki haline bakın...Prensin eski halinden eser yok şimdi! Cezaevindeki haline bakın...Prensin eski halinden eser yok şimdi! Cezaevindeki haline bakın...Prensin eski halinden eser yok şimdi! Cezaevindeki haline bakın...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN