BIST 9.970
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.435,13
HABER /  GÜNCEL

Sürpriz korkusu

Son dakika sürprizine karşı Gökçek ve Altınok'un kendilerini güvence altına almak istedikleri düşünülüyor.

Abone ol

AK Parti'nin büyükşehir belediye başkan adaylarının isimlerini açıklamak için 24 Şubat'ı bekleme kararı alması, aday adaylarının son dakika korkusu yaşamasına sebep oldu. Aday adaylarını başka partilere kaptırmak istemeyen ve muhalif hareketlerin önünü kesmek isteyen AK Parti, özellikle büyükşehir belediye başkan adayları ile ilgili suskunluğunu koruyor.

AK Parti'den büyükşehir belediye başkan adayı olmak isteyen aday adayları ise son dakika sürprizi ile karşılaşma korkusuna karşı kendilerini güvence altına alma çabasına girdi.

KULİSLER HAREKETLİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için AK Parti'ye başvuruda bulunan Melih Gökçek ve Turgut Altınok'un muhtemel bir sürprize karşı hazırlıklara başladıkları Ankara kulislerine yayıldı. Ankara kulislerinde dile getirilen iddialara göre geçtiğimiz hafta içinde DYP ve Genç Parti ile birer görüşme yapan Melih Gökçek, kendisini güvence altına alma arayışında. Halen Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok'un da son dakika sürprizine karşı MHP kurmayları ile bir görüşme yaptığı iddia ediliyor.

Bu seçimde de boyanacağız

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 28 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçmenlerin nasıl oy kullanacağına ilişkin esasları belirledi. Bu seçimde de seçmen oyunu kullandıktan sonra sol el işaret parmağı çıkmayan boya ile boyanacak. Sol işaret parmağı yoksa, hangi parmağı belirtilerek yazılacak. Hiç parmağı olmayan seçmenin boynu bu boya ile işaretlenecek.