BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10

Suriye'yi yalancı çıkaran grafikler

Suriye'yi yalancı çıkaran grafikler

Suriye'nin düşürdüğü türk savaş uçağının düşmeden önceki rotası, hava sahası ihlali ve devamında yaşananların detayları ortaya çıktı. bölgedeki türk radar üssünün kayıtlarına göre, sınır ihlali sırasında uçak türk radar üssü tarafından uyarıldı ve 5 dakikalık ihlal hemen sona...

Suriye'yi yalancı çıkaran grafikler

Suriye'nin düşürdüğü Türk savaş uçağının düşmeden önceki rotası, hava sahası ihlali ve devamında yaşananların detayları ortaya çıktı. Bölgedeki Türk radar üssünün kayıtlarına göre, sınır ihlali sırasında uçak Türk radar üssü tarafından uyarıldı ve 5 dakikalık ihlal hemen sona erdirildi.

Suriye'yi yalancı çıkaran grafikler

Bölgedeki Türk radar üssünün kayıtları ve düşen uçak ile yapılan görüşmelere göre, keşif uçağı saat 11:06'da Kıbrıs ile Hatay arasındaydı ve yaklaşık 21 bin ‘feet'te Hatay istikametine doğru seyir halindeydi. Uçuşun amacı bölgedeki Türk radar sistemini test etmekti ve bu nedenle Hatay’a yaklaştıkça irtifasını azaltmaya başladı.

Suriye'yi yalancı çıkaran grafikler

11:14'te 8600 ‘feet’e kadar alçalan uçak, 9 dakika sonra Hatay üzerine vardığında 7500 ‘feet'e kadar alçalmıştı. F4 keşif uçağı 11:23'ten itibaren Hatay üzerinde rotasını değiştirdi ve Akdeniz'e doğru irtifasını düşürerek ilerlemeye devam etti.

Suriye'yi yalancı çıkaran grafikler

Saatler 11:37'yi gösterdiğinde Türk uçağı artık 2 bin feete kadar inmişti fakat test işlemleri için alçalmaya devam etti. Saat 11:42'de 200 ‘feet’ seviyesine kadar inen keşif uçağı, Suriye hava sahasının sınırına ulaştı ve sınır ihlali tam da bu anda başladı.
Yaklaşık 5 dakika boyunca Suriye hava sahası içinde uçan Türk keşif uçağı, bölgedeki Türk radar üssü tarafından uyarıldı; sınır ihlali yaptığı ve derhal rotasını değiştirmesi gerektiği söylendi.