BIST 10.557
DOLAR 32,16
EURO 35,15
ALTIN 2.431,98
HABER /  GÜNCEL

Suriyeliler'den rahatsız değiliz ama

Reyhanlı'daki patlamada oğlunu kaybeden Abdülkadir İşcan'ın anne ve babası, sınırdaki denetimsizlikten şikayetçi.

Abone ol

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencisi 14 yaşındaki Abdulkadir İşcan’ın ilk patlamanın ardından PTT yakınına gittiği ve burada 5 dakika sonra meydana gelen ikinci patlamada yaşamını yitirdiği öğrenildi.

TIR şoförü baba ile ev hanımı annenin evladı olan Abdulkadir, aile bütçesine katkı sağlamak için pidecide çalışıyordu. Abdulkadir İşcan'ın amcası Hasan İşcan, sınırda Türkler'in aranmasına rağmen Suriyeliler'in herhangi bir kontrolden geçmemesine tepki göstererek, "Suriyeliler'e aynı ortama paylaşmaktan rahatsız değiliz ama kontrol yok. Çuvalı sırtına alan sınırı geçince bunlar başımıza geldi." diye konuştu.

AMCA İŞCAN: SURİYELİLERİN YAŞADIĞI ACILARI PAYLAŞMAK İSTİYORUZ

Abdulkadir’in amcası Hasan İşçan’da Suriye halkından rahatsız olmadıklarını ifade etti. Aynı ortamda kalmaktan bir takım sorunların yaşandığına dikkat çeken İşcan, “Bizde misafirperver ve Müslümanız. Onların yaşadığı acıları paylaşmak istiyoruz. Ama sınırlar ardına kadar açık. Hiçbir kontrol yok. Gümrüklere gidin bakın. Çuvalını sırtına alan Türkiye’ye giriş yapıyor. Hiçbir kontrol yok.” dedi. 

HIRSIZI DA DOLANDIRICISI DA GELDİ

Patlamadan sonra Reyhanlı’da üst düzey güvenlik tedbirleri alındığını hatırlatan İşçan, şöyle devam etti: “Önemli olan bu önlemlerin daha önce alınmasıydı. Olay olduktan sonra bunların bir anlamı olmaz. Hastaneler ceset dolu, hepsi yanmış durumda. İnsanlar geliyor, sınırdan araç girişlerine neden izin veriliyor. Polisler kontrol noktalarında Türk araçlarına bakar, Suriye plakalıları hiçbir denetimden geçmez. Kimin ne getirdiği belli değil; tavanları, bagajları dolu kimse kontrol etmiyor. Bunları gözlerimizle görüyoruz. Aynı ortamda bulunmaktan rahatsızlık duymuyoruz. Bu insani görevimiz. Ama devlet bizi bu duruma getirdi. Kamplarındaki Suriyelilere bizde yardımcı oluruz. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ama aynı ortamı paylaştıkça kimin ne getirip, götürdüğünü bilmiyoruz. Hırsızı da dolandırıcısı da; her türlü insanı geldi. Bütün şikayetimiz bu. Yine de herkese teşekkür ediyoruz.”

ANNE SURİYELİLER'E TEPKİLİ

Oğlunun yasını tutan anne Aliye İşcan, Suriyeli vatandaşlara karşı öfkeli. Ciğerinin yandığını vurgulayan İşcan, “Oğlum daha küçücüktü. Suriyeliler Reyhanlı’nın dışına neden çıkartılmadı? Onlar geldikten sonra bomba bomba arkasına düşüyor, ciğerlerimiz elden gidiyor. Suriyelileri istemiyoruz. Ne çocuğumuz kaldı, ne güvenecek bir dalımız... Herkesin evladı kendisine kıymetli. Eğer (Suriyeli sığınmacılar) illaki getireceklerse Reyhanlı’nın dışına çıkartılsınlar.” diye gözyaşı döktü.