BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  DÜNYA

Suriyeli pilot için Erdoğan'a çağrı!

Hatay'da düşen savaş uçağının İdlip'i bombaladığı iddia edildi. Suriyeli bir doktor, yaralanan bir çocuğu göstererek bombardımanın sorumlusu pilotun iade yerine yargılanması gerektiğini savundu.

Abone ol

HATAY'da düşen Suriye rejimine ait Rus yapımı MİG21 tipi savaş uçağının pilotu Mehmet Sufhan'ın tedavisi sürüyor. Düşen uçağın bombaladığı İdlip'teki gönüllü doktorlar ise Türkiye'ye çağrıda bulunarak Pilot Sufhan'ın iade edilmeyerek, savaş suçundan yargılanmasını istedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Yaylacık bölgesine düşen savaş uçağının pilotu Muhmet Sufhan'ın durumu hakkında bilgi verdi. Canikli, Sufhan ile ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından iade edilip edilmeyeceğine karar verileceğini söyledi.

DOKTORLARDAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Rejime ait savaş uçağının düşmesi Suriye'de de günün en çok tartışılan konusu oldu. Rejime karşı mücadele eden Suriyeli bir doktor ise ameliyathanede çektiği video mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Rus uçağının pilotunun iade edilmemesini isteyen doktor, ameliyat masasındaki çocuğu gösterdi ve pilotun savaş suçlarından yargılanmasını istedi.