BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.414,43
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli çocuk dilencilere operasyon

Taksim’deki vatandaşları ve turistleri rahatsız ederek para isteyen Suriyeli çocuk dilencilere zabıta ekipleri operasyon düzenledi. Arkadaşl...

Abone ol

Taksim’deki vatandaşları ve turistleri rahatsız ederek para isteyen Suriyeli çocuk dilencilere zabıta ekipleri operasyon düzenledi. Arkadaşlarının bulunması için zabıta ekipleriyle birlikte operasyona katılan küçük İdris ise yine de zabıta aracına binmekten kurtulamadı.
Beyoğlu İstiklal Caddesi ve çevresinde yaşları 9 ile 15 yaş arasında değişen Suriye uyruklu çocuklara yönelik zabıta ekipleri çalışma başlattı. Para alana kadar turistlerin ve vatandaşların yanından ayrılmayan dilencilerin, banka ATM’lerinin yanından durarak vatandaşlara zor anlar yaşattığı belirlendi. Kendi aralarında da zaman zaman kavga eden dilencilerin, kendilerine para getirmesi için ufak çocukları da dilenmeye zorladıkları tespit edildi. Bunun üzerine Taksim’de Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, turistleri rahatsız ettikleri gerekçesiyle Suriye uyruklu dilencilere operasyon düzenledi. Zabıta ekipleri, dilencileri toplayarak araçlara bindirirken İdris isimli 7 yaşlarındaki Suriyeli dilenci çocuk da arkadaşlarının bulunması için zabıta ekipleriyle birlikte operasyona katıldı. Gezi Parkı ve İstiklal Caddesi’nde zabıta ekipleriyle birlikte arkadaşlarını arayan küçük İdris, arkadaşlarının bulmasına rağmen zabıta aracına binmekten kurtulamadı. Zabıta ekiplerinin sevgisini kazanan Küçük İdris, “Suriye’den geldim. Ben çalışıyorum, ekmeğimi kazanıyorum. Anneme babama da bakıyorum. Şimdi de zabıtalara da yardım ediyorum” dedi. Daha sonra Suriyeli dilenciler bindirildikleri zabıta araçları ile meydandan uzaklaştırıldı.
(İHA)