BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 90'a yükseldi

Suriye'de Esed yönetimindeki ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 90'a yükseldiği bildirildi.

Abone ol

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin Şam'ın Hoş Arap, Asel El Verd beldesi ile Duma Katana, Haresta ve Doğu Guta banliyölerine gerçekleştirdiği operasyonlarda 30 kişinin yaşamını yitirdiğini çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

SNHR, kuzeydeki Halep kentinde 21, Deyru'z Zor'da 13, Dera'da 9, İdlib'te 8, Humus'ta 3, Hama, Lazkiye ve Rakka kentinde ise ikişer olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 90'a çıktığını duyurdu.

Bu arada Şam Haber Ağı (SNN) ise Şam'ın Doğu Guta bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Suriye Ordusu arasında yoğun çatışmalar yaşandığını bildirdi.

Savaş uçaklarının Halep'in Sağur, Firdevs ve Askeri semtlerini bombaladığını aktaran SNN, kentin birçok mahallesinde iki ordu arasında yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını belirtti.

Muhaliflerin kontrolündeki Maaret el Numan ilçesinin gün boyunca savaş uçaklarınca bombalandığını belirten SNN, ÖSO'nun ilçenin çevresindeki askeri konvoya saldırarak çok sayıda aracı imha ettiğini aktardı.

SNN, Dera, Kuneytra, Deyru'z Zor ve Rakka kentinde de Suriye ordusuna ait birliklerle ÖSO'ya ait birlikler arasında çatışmaların yaşandığını kaydetti