BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Suriye'de katliam haberleri geliyor!

Suriye Ulusal Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Dr. Halit Hoca, Esad yönetiminin Humus'ta katliam yaptığını iddia etti.

Abone ol
Suriye Ulusal Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Dr. Halit Hoca, Suriye güvenlik kuvvetleri ile paramiliter güç Şebiha mensuplarının, Humus'ta bugüne kadarki en şiddetli saldırıyı başlattığını ileri sürdü.

Konuyla ilgili Anadolu Ajansı'na telefonla bilgi veren Hoca, Humus'un Halidiye, Bayada ve Jandaly mahalleleri başta olmak üzere pek çok bölgenin Suriye güvenlik güçlerince yoğun tank ve top atışı altına alındığını iddia etti.

HUMUS'TA KATLİAM VAR İDDİASI

Hoca, bombardımana tutulan bölgelere daha sonra yönetime bağlı paramiliter güç Şebiha militanlarının girdiğini öne sürerek, "Bölgeden çok vahim haberler alıyoruz. Humus'ta bir katliama girişilmiş durumda. Bu saldırı bugüne kadar gerçekleştirilenlerin en şiddetlisi" dedi.

Dr. Halit Hoca, Şam'da bulunan ve cuma günleri gözlem görevi yapmayacaklarını deklare eden Birleşmiş Milletler gözlemcilerine derhal Humus'a hareket etmeleri çağrısında bulundu.