BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kara tatbikatı başladı

Sureye ordusu denizde başlayan tatbikatın ardından bugün de karada tatbikat yaptı.

Abone ol
Suriye Ordusu, dün denizde başlayan tatbikatın ardından bugün de kara tatbikatı yaptı.

Suriye resmi medyasının haberine göre, deniz tatbikatı kapsamında Suriye donanması, sanal düşman denizaltılarını bularak onları yüksek bir başarıyla sabote etti. Sahil top birlikleri ise benzer bir başarıyla sanal düşman gemilerine karşı koyarak hedeflerini "denizin dibine" gönderdi. Suriye komandoları ise paraşütle atlama ve denizde dalma suretiyle sahildeki hedeflere saldırı düzenledi.
 
Resmi haber ajansı SANA; "Üstün bir performans ve profesyonellikle uygulanan operasyonlarda görevler başarıyla yerine getirilirken, farklı birlikleriyle silahlı kuvvetlerimizin aldıkları nitelikli eğitim ve yüksek nitelik ortaya kondu." ifadelerine yer verildi.
 
Karada ise zırhlı birlikler, savaş uçakları ve destek helikopterleri ile füze bataryaları; gerçek mermilerle tatbikat yaptı. Haberde, "Silahlı kuvvetlerimizin farklı uzmanlık birimleri arasında ileri düzeyde yüksek bir moralle hedefleri yok etme performansının sergilendiği tatbikatlarda; sanal hedeflerin tümü rekor rakamlarla yok edildi." denildi.
 
Tatbikatlarda Genelkurmay Başkanı Korgeneral Fahd Casim el-Freyc ve üst düzey subaylar hazır bulundu. Korgeneral Freyc tatbikatlara katılan birliklerin sergiledikleri üstün performans, hedefleri tam isabetle yok etme, aralarındaki işbirliği ve koordinasyonu övdü.