BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,40
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kan durmuyor!

Güvenlik güçlerinin Halep merkez hapishanesindeki mahkumlara ateş açması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Abone ol

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda ölü sayısının 109'a yükselidiğini duyurdu.Londra merkezli örgüt, ülkenin güneyinde yer alan Ürdün sınırındaki Dera kentinde 23, başkent Şam'ın banliyölerinde 37, Halep'te 21, İdlib'te 10, Humus'ta 7, Hama ve Deyru'z Zor kentinde 4'er, Lazkiye'de 2 ve Kuneytra'da bir olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda ölü sayısının 109'a ulaştığını belirtti.

Bu arada, atılan havan mermileri sonucunda Lazkiye'nin Ayn Aşre köyünün tamamen yandığını kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Lazkiye yakınlarındaki birçok köyün de açılan ateş sonucunda yandığını ve bu bölgelerden dumanların yükseldiğini aktardı.

KATLİAM YAŞANMASINDAN KORKULUYOR

İdlib'in Cesr El Şuğur bölgesinde orman yangınlarının devam ettiğini ve yangınların kentte ulaştığını kaydeden konsey, Özgür Suriye Ordusu'nun Halep'te birçok bölgeyi ele geçirdiğini ve nizami orduyu geri püskürtüğüne de değindi.

Güvenlik güçlerinin, Halep merkezi hapishanesine ateş açması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığını ifade eden konsey, hapishanede bir katliam gerçekleşmesinden korkulduğunu bildirdi.

RASTGELE ATEŞ AÇIYORLAR

Başkent Şam'ın Kadem ve Kafr Susa bölgelerinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmaların yaşandığı ve ordunun, bölgelere ağır silahlarla rastgele ateş açması nedeniyle onlarca evin yıkıldığı, bazılarında ise yangınların çıktığı ifade edildi.

Halkın operasyonların yoğunlaştığı bölgeleri terk ederek güvenli yerlere kaçtığı belirtilirken, başkent Şam'ın çevre semtlerinde operasyonlar nedeniyle bazı temel gıda malzemelerine ulaşmakta sıkıntı çekildiği, ekmek fırınları önünde uzun kuyruklar oluştuğu kaydedildi.