BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.435,48
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kan akmaya devam ediyor!

Suriye'de ateşkes olmasına rahmen ölümler hala devam ediyor...

Abone ol

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin çeşitli kentlerinde muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda çoğunluğu İdlib kentinde olmak üzere ölü sayısının 71'e yükseldiğini duyurdu.

Ülkenin kuzeyinde yer alan ve uzun zamandan beri operasyonların düzenlediği İdlib kentinde bugün 44 kişinin hayatını kaybettiğini, şehrin Harabjoz köyüne ordunun 35'ten fazla havan mermisi atığını belirten Örgüt, İdlib ve çevresinde gerçekleşen operasyonlarda güvenlik güçlerinin rastgele tutuklamalar gerçekleştiğini kaydetti.

Humus, Dera, Şam ve Halep'te yapılan gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesinde açılan ateş sonucunda 27 kişinin yaşamını yitirdiğini bildiren örgüt, Humus'ta tank ateşinde birçok evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü belirtti.

İdlib'in Seremiyn kentinde bir su kuyusunda kimliği belirsiz çok sayıda cesede rastlandığını ifade eden yerel aktivistler, cesetlerin bölgeden bulunan askerler nedeniyle kuyudan çıkartılmadığını ve İbliyn'de güvenlik güçlerinin kaçanlara ateş açtığını söyledi.

Dera'ya bağlı Busr El Harir ilçesinde kontrol noktalarından yerleşim birimlerine rastgele ateş açıldığını dile getiren aktivistler, bazı kentlerde akşam üstü çıkan gösterilere de güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini ifade etti.

Patlamalar var

Halep'in Şear bölgesinde şiddetli bir patlama meydana geldiği, güvenlik güçlerinin bölgeye gelmesiyle ikinci bir patlamanın daha yaşandığını belirten aktivistler, kentin Etrareb ilçesinde yoğun silah seslerinin geldiğini kaydetti.

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülke genelinde silahlı gruplarla girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden 6 askerin cenazelerinin memleketlerine gönderildiğini duyurdu.