BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.395,71
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de kaçırılan gazeteci Aygün 'Türkiye yolunda'

Anadolu Ajansı, 40 gün önce Suriye’de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün serbest bırakıldığını duyurdu. Ajans, MİT görevlilerine teslim edilen Aygün'ün kısa bir süre sonra Türkiye'ye getirileceğini belirttti.

Abone ol

Anadolu ajansı, 40 gün önce Suriye’de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün serbest bırakıldığını ve kısa süre içinde Türkiye'de olacağını duyurdu.

Ajansın haberi şöyle:

"Suriye'de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün Türkiye'ye getiriliyor. Son günlerde bölgedeki gruplar arasındaki güç dengesi değişiminden sonra, 40 gün önce görev için gittiği Suriye'de kaçırılan Aygün'ün kurtarılması için MİT devreye girdi. MİT'in Dış Operasyonlar Başkanlığına bağlı 8 kişilik bir tim, bugün sınırdan 20 kilometre içeri geçerek Bünyamin Aygün'ü teslim aldı.

Aygün ve beraberindeki timin, kısa süre sonra Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapması bekleniyor."

Bugün İsranbul'da bir grup gazeteci, Aygün'ün serbest bırakılması talebiyle Galatasaray Meydanı’ndan Tünel’e yürüdü.

Suriye’de kaçırılan diğer gazetecilere de dikkat çekilen basın açıklamasında “Gazeteci Başar Kadumi de 17 ayı aşkın süredir kayıp ve haber alınamıyor. Suriyeli, İsveçli, Fransız, İspanyol, Polonyalı, Filistinli, Ürdünlü ve Türk toplam 21 gazeteci, bugün dünyanın gazetecilik açısından en zor şartlarına sahip olan ülkesi Suriye’de kayıp, hapis ya da tutsak.” denildi.