BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Suriye'de işler karışmaya başladı

Suriye'nin başkenti Şam bugün iktidar karşıtı gösterilerin başlamasından bu yana yaşanan en şiddetli çatışmalara sahne oldu.

Abone ol

Suriye Devlet televizyonu, çatışmalarda en az üç "terörist" ve bir güvenlik görevlisinin öldüğünü bildirdi.

Suriye devlet televizyonundaki haberde, "Yerleşim bölgesindeki bir evde gizlenen silahlı terörist grupla güvenlik güçleri arasındaki çatışmada üç terörist öldürüldü, bir terörist de tutuklandı" denildi.

MUHALİFLERDEN BÜYÜK İDDİA

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ise Suriye Genel Devrim Konseyi, Şam'ın Mezze mahallesindeki çatışma ve bombalı saldırılarda 86 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Görgü tanıkları, Mezze Askeri Havaalanı ve Askeri İstihbarat Şubesi yakınlarında çıkan çatışmalar ve bombalı saldırılarda 150 kişinin de yaralandığını iddia etti. Yaralıların ambulanslarla Villat Garbiye yakınlarındaki bir hastaneye sevkedildiği belirtildi.

Muhalif kaynakların iddiasına göre, çatışma ve bombalı saldırıların ardından Suriye ordusuna bağlı güçler dün geceden bu yana Mezze Askeri Havaalanı yakınlarındaki yolları kapattı, askeri helikopterler alçak uçuş yaptı.

Güvenlik güçlerinin Mezze'de evlere baskınlar düzenlediğini ve rastgele tutuklamalar gerçekleştirdiğini belirten aktivistler, ordunun birçok kentte muhaliflere karşı geniş çaplı operasyonlarına devam ettiğini söyledi.

BM VE İİT'DEN SURİYE'YE ÇAĞRI

Bu arada, geçtiğimiz hafta içerisinde Suriye'deki insani yardım ihtiyaçlarını belirlemek için Şam'a giden Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT), ortak bir açıklama yaparak ülkedeki güvenliklerinin korunmasını istedi.

İİT'den yapılan açıklamada Suriye'de bulunan BM ve İİT heyetlerinin kesinlikle tarafsız, herhangi bir politik amaç doğrultusundan uzak olarak bu ülkede çeşitli şehirler ve kasabalarda bulundukları bildirildi.

Ortak açıklamada, Suriye'de insani yardım ihtiyaçlarının birinci elden temin edilebilmesi amacı ile bulunulduğuna dikkati çekilirken, tüm tarafların, heyetin güvenliği için çaba göstermesi gerektiği vurgulandı.