BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Suriye'de günün bilançosu: 69 ölü

Suriye ordusunun, muhaliflere karşı ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 69 kişinin öldüğü bildirildi...

Abone ol

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun, Şam çevresinde ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Humus'ta 14, Dera'da 10, Deyr Ez Zor'da ve Hama'da 6'şar, Halep'te 7, İdlib kentinde 3 ve Lazkiye'de 1 kişinin güvenlik güçlerince açılan ateş sonucu öldüğünü belirten örgüt, Dera İnhil'de meydana gelen şiddetli patlamaların ardından bölgeden yoğun silah seslerinin duyulduğunu kaydetti.

Bu arada Humus ve çevresinde hava destekli düzenlenen operasyonlarda, tank ateşi nedeniyle bazı binaların yıkıldığını ve çok sayıda evde hasar oluştuğu belirtildi.

Şam'ın Midan bölgesinde çıkan gösterilerde güvenlik güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açtığını ifade eden aktivistler, başkentin bazı semtlerinde muhaliflerin yollarda lastik yakarak yolları kapattığını aktardı.

Halep'in Azez ilçesine uzaktan rastgele tank ateşi açıldığını bildiren aktivistler, İdlib kentinde şiddetli patlamaların meydana geldiğini ve askerlerin patlamadan sonra çevreye rastgele ateş açtığını belirtti.