BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.467,10
HABER /  DÜNYA

Suriye'de dünün bilançosu ağır oldu

Suriye İnsan Hakları Örgütü, ülkedeki çatışmalarda ölenlerin sayısını açıkladı.

Abone ol

Suriye 'de, Beşşar Esed 'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda 125 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin muhaliflere yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği operasyonlarda Şam'ın banliyölerinde 49, Dera'da 42, Halep'te 12, Humus'ta 6, Kuneytra ve İdlib'de 4'er, Haseke ve Hama'da 3'er ve Deyru'z Zor'da 2 olmak üzere 125 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada, Şam'ın Haresta ile Abasiyin bölgeleri arasındaki Şehirlerarası Bolman Otobüs Terminali'nin Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin kontrolüne geçtiğini aktaran SRGC, silahlı muhaliflerin terminalin denetimini sağladıktan sonra iki ordu birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını kaydetti.

TOP VE ROKETLİ SALDIRI

Rejim güçlerinin Şam'ın Duma, Doğu Guta, Dareya, Tadamun ve Yermuk banliyölerine yoğun top ve roketlerle saldırdığını vurgulayan SRGC, kentin güneyindeki kesimler ile Uluslararası Şam Havaalanı yolu üzerinde Esed güçleri ile ÖSO birlikleri arasında çatışmaların yaşandığına dikkati çekti.

SRGC, başta Halep olmak üzere Hama, Humus, Dera, İdlib ve Deyru'z Zor'da, yer yer iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını ve Esed birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere ağır silahlarla saldırdığını da iletti.

Öte yanda, Suriye resmi haber ajansı SANA, Şam Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne düşen topu mermisinde ölü sayısının 15'e yükseldiğini açıkladı.