BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.436,69
HABER /  DÜNYA

Suriye'de bugün 124 kişi öldü!

Suriye'de bugün Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda 121 kişi öldü...

Abone ol

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çoğunluğu Şam'ın banliyölerinde olmak üzere ölü sayısının 121'e yükseldiğini duyurdu.

Londra merkezli örgüt, başkent Şam'ın banliyölerinde güvenlik güçlerinin ağır silahlar kullanması sonucu 53 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Örgüt, Dera kentinde 17, Humus'ta 12, Deyru'z Zor ve İldib'te 11'er, Halep'te 8, Hama'da 5, Suveyda'da 3 ve Lazkiye kentinde bir olmak üzere ülke genelinde güvenlik güçlerince açılan ateşte ölenlerin sayısının 121'e çıktığını duyurdu.

Bu arada, Şam haber ağı(SNN), başkent Şam'ın birçok bölgesinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve bazı bölgelere şebiha milislerinin girerek çok sayıda kişiyi öldürdüğünü ifade etti.

Şam'ın bazı bölgelerinde bir katliamın gerçekleşmesinden korkulduğunu belirten SNN, ordunun Şam'ın Kadem, Aseli, Kabun, Kafr Susa, Berze, Meze, Tadamoon, Rükneddin ve Haresta bölgelerine hava destekli saldırdığını, bu bölgelerden çok sayıda askerin birliğinden ayrılarak ÖSO'ya katıldığını dile getirdi.

ÖSO'nun Meze bölgesinde yer alan askeri havaalanına roket ve havanlarla saldırı düzenlediğini vurgulayan haber ağı, Humus'ta açılan tank ateşinde çok sayıda evin yıkıldığını, bazı evlerde yangın çıktığını kaydetti.