BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.427,48
HABER /  GÜNCEL

Burgaz'da İsraillileri taşıyan otobüs patladı

Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde İsrailli turistleri taşıyan bir otobüste meydana gelen patlamada en az 7 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Abone ol

İsrailli yetkililer, Bulgaristan’ın doğusundaki Burgaz şehrinde İsrailli turistleri taşıyan bir otobüste meydana gelen patlamada 7 kişinin öldüğünü açıkladı.

Karadeniz kıyısındaki Burgaz Havalimanı’nda meydana gelen olayda 30 kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları otobüse birinin binmesiyle çok büyük bir patlamanın meydana geldiğini belirtiyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise patlamadan İran’ı sorumlu tuttu.

“Tüm kanıtlar İran’ı gösteriyor” diyen Netanayahu, İsrail’in “İran terörüne kuvvetlice karşılık vereceğini” belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ise şu açıklamayı yaptı: “Olay yerinde altı ceset bulunmakta. Ağır yaralı bir kişi hastanede öldü. İki yaralı ise yoğun bakımda bulunuyor. Otuz kişi ise tedavi altına alındı.”

Açıklama, otobüste İsrail’den gelen uçaktan inen yolcuların bulunduğunu belirtti.

Patlama, Arjantin’deki bir Yahudi toplum merkezine yapılan saldırının yıldönümüne denk geldi. İsrail bu saldırıdan da İran’ı sorumlu tutmuş; Tahran ise iddiaları reddetmişti.

Görgü tanıklarının beyanı

İsrailli yetkililer Tel Aviv-Burgaz uçağından inen yolcuların yerel saatle 17:00 sularında otobüse bindiğini belirtiyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Paul Hirschson ise Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada “Bunun bir terörist saldırı olup olmadığını bilmiyoruz. Sadece bir patlama olduğunu biliyoruz” dedi.

Yakınlarda bulunan iki otobüs ise zarar gördü.

Olay yerine giden Bulgar gazeteci Dobromir Dovkacharov “Patlamadan yarım saat sonra havalimanındaydım. Burada üç otobüsün tümüyle yandığını gördüm. Sadece metal iskeletleri kalmıştı” dedi.

Kendisi ayrıca “İnsanlar şok halindeydi. Bir kişi kopmuş kafalar gördüğünü; bir başka kişi de bir anda havada vücut parçalarının uçuştuğunu söyledi” diye ekledi.

Otobüste 40 kişinin olduğu söyleniyor. Yetkililer bu yüzden ölü sayısının artabileceğini belirtiyor.

Uçakların şimdi Burgaz havalimanına inmesine izin verilmiyor. Havadaki uçaklar da Varna havalimanına yönlendiriliyor.

Ocak ayında İsrail'in, Bulgaristan’dan İsrailli turistleri taşıyan otobüslerde güvenlik önlemlerini arttırmasını istediği açıklanmıştı.

Bu istek, İsrailli turistleri Türkiye’den Bulgaristan’a taşıyan bir otobüste şüpheli bir paketin bulunmasından sonra yapılmıştı.