BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  DÜNYA

Suriye yine ceset doldu!

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 84 kişinin öldüğünü bildirdi.

Abone ol

Londra merkezli örgüt, Şam'ın semtlerinde, yönetime bağlı birlikler tarafından yürütülen operasyonlarda 21, Dera'da 18, İdlib'te 17, Deyru'z Zor'da 14, Humus'ta 8, Halep'te 5 ve Lazkiye'de 1 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 84'e çıktığını duyurdu.

Bu arada, Halep'in Besatin Zühür ve Besatin Kusur bölgelerinin ordu tarafından ağır silahlarla bombalandığını, yerleşim yerlerine düşen roket ve havan mermileri sonucu çok sayıda evde yangın çıktığını ifade eden yerel kaynaklar, Salahaddin bölgesinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında sokak çatışmaların yaşandığını belirtti.

Dera'nın Tafas beldesinde sokak çatışmalarının yaşandığını aktaran kaynaklar, devlet hastanesi bölgesinde birden çok patlama meydana geldiğini kaydetti.

Yerel kaynaklar, Humus'un birçok bölgesinin ağır silahlarla bombalandığını, Telbise ve Rastan ilçelerine tanklarla ateş açıldığını ifade etti.