BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Suriye Türk askerini bilerek mi vurdu şok tarihe dikkat!

SURİYE Türk askerlerini bilerek vurmuş olabilir mi? Bu kuşkunun sebebi bugün Türkiye'nin Rus uçağını vurduğu tarihin yıldönümü olması. Mete Yarar da manidar zamanlamaya dikkat çekti.

Abone ol

Bugün Türkiye'nin Rus uçağını Suriye'de düşürmesinin yıldönümü. Tam da bu günde Suriye'den gelen haber kuşkuları ayaklandırdı. Esad rejimi Türk askerlerini bilerek mi vurdu?

3 askerin şehit olduğu saldırıda 1'i ağır 10 askerimiz yaralandı. Saldırıya ilişkin TSK açıklamasında "24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısı' vurgusu dikkat çekti.

BU KADARI TESADÜF OLAMAZ!

Suriye uçaklarının Türk askerlerini vurması pek de tesadüf gibi görünmüyor. Mide bulandıran kuşkunun sebebi de malum. Rusya uçağını vurduğumuz günün yıldönümünde bu saldırının olmasını Güvenlik uzmanı eski bordo bereli Mete Yarar da 'manidar' buldu. 

Habertürk'ün canlı yayınına katılan Mete Yarar şu açıklamaları yaptı:

“Açıkçası yanlışlık yapılmasına müsait yerlerden birisi.  Bugüne kadar rejim güçlerinin angaje olduğu bölümde DAEŞ hedeflerine çok da saldırı yapıldığını söyleyemeyiz.

 “SALDIRININ ZAMANI MANİDAR”

Münbiç harekatı, Genelkurmay Başkanı’nın ziyaretinden sonra bu saldırının yapılmış olması da manidar. Bugünün tarihinin önemi de çok önemli. Bunları üst üste koyduğumuzda bazı sonuçlar ortaya çıkabilecek diye düşünüyorum. Bu uçağı kim kullandı sorusu, ilk araştırılması gereken konu.

UÇAĞI KULLANAN KİM?

Bugün yapılan saldırının içeriği, TSK'nın rejim bölgesinden yapıldığı açıklaması var. Bu uçağın kime ait olduğuyla ilgili bir açıklamada yer almıyor. Başka bir şey daha var, özellikle bölgede farklı farklı ülkelerden gelen, farklı farklı ülkelerden bulunan kişiler de var. Hem İran hem Rusya destekli gelen uzmanlar da var. Bu uçağın kime ait olduğundan öte, bu uçağı kimin kullandığı önemli bir veri bulunacaktır. 

TÜRKİYE BİR TUZAĞI MI ÇEKİLİYOR?

Kimin dost ve kimin düşman olduğunu bilmediğimiz bir coğrafyada bir operasyon icra ediyorsunuz. Kim bu silahı ateşledi, kim bu silahı kullandı ve Türk askerlerini şehit etti, zor bir soru. Bu saldırının niçin yapıldığının bulunması daha elzem. Münbiç hedefinden Türkiye’yi vazgeçirmeye mi çalışılıyor? Başka bir tuzağa mı çekilmek isteniyor sorusu herkesin sorması gereken soru olduğunu düşünüyorum. 

RUSYA MI YAPTIRDI?

Farklı ülkeler farklı ülkeleri kalkan olarak kullanarak bölgede eylem yaptırıyorlar. Hiç beklemediğiniz bir ülke, sizinle dost görünen ülke başka bir ülkeyi öne sürerek sizin harekatınızı engellemeye çalışılıyor.

“HERKESİN FARKLI AJANDALARI VAR”

Türk savaş uçaklarına kısıtlama getirildiğinde Türkiye’nin önüne Rusya’yı çıkardıklarını gördüm. PYD’yi vurmayın diyemeyenler Türkiye’yi Rusya ile karşı karşıya getirmeye çalıştıklarını gözlemledim ve duydum. Bunun gibi bir şey de olabilir. Sıkıntı dostla düşmanın, müttefikle düşmanın karıştığı bir coğrafya. Herkesin birbirinden farklı ajandaları var. 

“BURADA BİR TUZAK VAR”

Kimsenin gözü birbirini görmüyor. Ve Türkiye çok kararlı, kararlılığı parçalayabilmek için hedefin saptırılması gerekiyor. Türkiye’yi farklı bir ülkeyle karşı karşıya getirdiğinizde Türkiye’nin hedef sırası değişebilir. Bugün bu tuzağı kim kurdu sorusu hepimizin ilk dillendirilmesi gereken konu. Bir tuzak var.

TÜRKİYE bundan tam bir yıl önce 24 Ocak 2016 tarihinde Rusya uçağını vurarak düşürmüştü. Rus uçağının sınır ihlali yaptığı uyarıları dikkate almadığı açıklanmıştı. Rusya uçağının vurulmasının ardından bozulan Türkiye - Rusya ilişkileri 15 Temmuz darbe girişiminden sonra düzelmeye başlamıştı. Dün de Rusya'nın baş aktör olduğu Şanghay'da Türkiye'ye başkanlık koltuğu verilmişti.
TEOG SORU VE CEVAPLARI - TIKLAYIN