BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

’’Suriye konusunda anlaşmalıyız’’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’u Washington’da ağırlayan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD ve Rusya’nın, aralarındaki belirgin anla...

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’u Washington’da ağırlayan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD ve Rusya’nın, aralarındaki belirgin anlaşmazlıklara rağmen Suriye ve diğer küresel sorunlara yaklaşımları konusunda bir anlaşmaya varması ve aşama kaydetmesi gerektiğini söyledi.

’’SURİYE KONUSUNDA ANLAŞMALIYIZ’’
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, iki ülke arasındaki yüksek düzeyli görüşmeler için Washington’a gelen Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. Görüşmede ABD ve Rus Savunma Bakanları Chuck Hagel ile Sergei Shoigu da yer aldı.ABD Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kerry, ABD ile Rusya ilişkilerinin önemli olduğuna dikkat çekerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin hem ortak hem de zaman zaman çatışan çıkarlarla göze çarptığını ifade etti. Ülkelerinin, yaşanan anlaşmazlıklara rağmen Suriye gibi küresel alanda sorun teşkil eden konular üzerinde işbirliği yapması gerektiğini söyleyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bu konular üzerinde aşama kaydedilmesinin önemli olduğunu kaydetti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da ABD ve Rusya’nın Suriye’deki amaçlarının aynı olduğuna işaret ederek ülkede siyasi bir sürecin başlatılması gerektiğini belirtti.İki bakan ayrıca uluslararası güvenliğin sağlanması adına ülkelerinin küresel sorunlarda işbirliği yapabilmesi ümitlerini dile getirdi.
(İHA)