BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.443,52
HABER /  DÜNYA

Suriye için Cenevre önerisi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'ye yönelik askeri bir müdahaleyi desteklemediğini tekrarladı.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi ve Birleşmiş Milletler ile Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi, Suriye konusunu ele almak ve bölgesel gelişmeleri değerlendirmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi.

Toplantının ardından basının karşısına çıkan Arabi, Lavrov ve İbrahimi, üçlü görüşme hakkında basına bilgi verdi.

ÇÖZÜM İÇİN CENEVRE ANLAŞMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye krizinin çözümü konusunda Cenevre Anlaşması'nı adres gösterdi. Beşşar Esad ve muhaliflerin ikna edilerek masaya oturması ve anlaşmaları gerektiğini belirten Lavrov, Suriye'de yaşananların bölgenin istikrarı açısından önemli olduğunu söyledi.

ESAD VE MUHALİFLERLE GÖRÜŞEN TEK ÜLKE

Rusya'nın Esad ve muhaliflerle görüşen tek ülke olduğunu iddia eden Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bazı ülkelerin sadece Suriye muhalefeti ile iletişim kurmasının doğru olmadığını belirterek bu durumun Suriye muhalefetini cesaretlendirdiğini öne sürdü.

Birleşmiş Milletler ile Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi, Suriye'de akan kanın kimseyi sonuca götürmeyeceğini ve siyasi çözümden yana olduklarını ifade etti. İbrahimi, görüştüğü tüm tarafların Cenevre Anlaşması'nı krizin çözümü olarak benimsediği kaydetti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, ise Suriye'de akan kanın bir an önce durdurulması gerektiğini ifade etti. Suriye'de krizin sona ermesi için Arap Birliği'nin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.