BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  DÜNYA

SÜREÇ ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, iktidarı eleştirerek, "Çözüm süreci bize anlatıldığı gibi bir süreç ...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, iktidarı eleştirerek, "Çözüm süreci bize anlatıldığı gibi bir süreç değil" dedi.
Karaman’da partisinin il başkanlığını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı öncesi gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin detaylarının terör örgütü PKK yöneticisi Murat Karayılan’ın açıklaması ile ortaya çıktığını ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, "Eğer Türkiye’ye barış getirecek bir süreç ise buna hep beraber destek verelim ama bu süreç memleketin Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde bir taşeron dışişleri politikasına tamamen esir olması anlamına gelecek ise bu çözüm sürecine balıklama atlamak elbette kabul edilebilir bir şey değildir. Hep söyledik PKK’yı Suriye’de kullanacaklar diye işte bugün PYD militanlarının El-Kaide ile birlikte Suriye’de ortak savaşma görüntüleri uluslar arası kamuoyuna yansıdı. Ayrıca İsrail ile Türkiye’nin barıştırılması Batılı güçlerin İran üzerine ne planladıklarına ilişkin önemli işaretler veriyor. Dolayısıyla bütün bu süreç Türkiye’de bize anlatıldığı gibi bir süreç değil. Ucu dışarıda olan ve maalesef ülkemizin birliğine ve beraberliğine, kardeşliğine, barışına hizmet etmesi açısından son derece sorunlu olan bir süreç olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

KAMER GENÇ’İN BAKAN ŞAHİN’E YÖNELİK SÖZLERİ
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yönelik söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine Günaydın, TBMM’de siyasetin dilini daha düzeyli bir noktaya doğru çekmenin herkesin görevi olduğunu kaydetti. Günaydın, "Türkiye’de siyasetin dili kirlenmiş ise bunda en büyük payın başta Başbakan olmak üzere AKP yetkililerinde olduğunun altını çizmek gerekir” dedi.
(İHA)