BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.450,43
HABER /  GÜNCEL

Sur son durum şehit üstüne şehit haberi

SUR son durum haberlerine bir yenisi daha eklendi. SUR'da sabah çıkan çatışmada bir asker bir polis şehit olmuştu. Sur'dan gelen en son habere göre şehit sayısı 3'e çıktı.

Abone ol

SUR son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sur'da şehit sayısı 3'ye yükseldi.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı'nın ardından sürdürülen operasyonda, bugün saat 15.00 sıralarında bir uzman çavuş daha şehit oldu.

Operasyon sırasında teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte ağır yaralanan uzman çavuş, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Sur'da dün geceden bu yana şehit olan güvenlik mensubu sayısı 2'si asker, 1'i polis olmak üzere 3'e yükseldi.

ÖZEL HAREKATÇI ŞEHİT OLMUŞTU

Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için sokağa çıkma yasağıyla birlikte çatışmalar da yoğun bir şekilde devam ediyor. Devam eden operasyonlarda bu sabah, teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle, Özel Harekat Polisi Musa Yüce ağır yaralandı. Yaralı Yüce, tedavi için kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞEHİDİN EVİNE ACI HABER ULAŞTI

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Musa Yüce'nin (32) Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki baba evinde hüzün var.

Evli ve iki çocuk babası Yüce'nin şehadet haberi, yetkililerce Bünyan ilçesine bağlı Büyük Tuzhisar Mahallesi'nde yaşayan anne Şerife ve baba Halis Yüce'ye ulaştırıldı. Acı haber üzerine şehidin baba evine ve mahalle girişine Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

Yüce'nin şehit olduğu haberini alan yakınları, aileye taziye ziyaretinde bulundu. Mahalle sakinleri ve yakınları, taziye çadırına gelerek aile yakınlarına başsağlığı dilediğinde bulundu.

Şehidin eşi ve çocuklarının Hakkari'de olduğu öğrenildi.

Şehidin çocukluk arkadaşı olduğunu belirten Mehmet Koçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüce'nin Hakkari'de görev yaptığını ve yaklaşık 8 ay önce Diyarbakır'a görevlendirildiğini söyledi.

Yüce'nin İngilizce öğretmeni olmak için çok çaba gösterdiğini vurgulayan Koçer, "Öğretmen olabilmek için 4 sefer KPSS'ye girdi. Daha sonra özel hareket polisi olmaya karar verdi. Çok iyi bir insandı. Allah geride kalanlarına yardım etsin. Kimseye böyle bir acı yaşatmasın" diye konuştu.

Şehidin amcasının yeğeni Salih Karpuz da vatan ve bayrak için ölmeye hazır olduklarına dikkati çekerek, "Bayrağımız için öleceğiz. Gerekirse hepimiz gidelim. Bizim bayrağımız, vatanımız, toprağımız, canımız, onurumuz, şerefimizdir. Hepimiz ölmeye hazırız. Vatan hainleri ve kanı bozuklar da ölmek için sırasını beklesin" ifadesini kullandı.

AĞIR YARALI ASKER ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda ağır yaralanan bir asker şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, dün saat 22.25'te ağır yaralanan askerin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.