BIST 10.194
DOLAR 32,34
EURO 34,87
ALTIN 2.395,70
HABER /  GÜNCEL

Şüpheli paket değil gençler zorladı

Maltepe'de yol kenarına bırakılan çanta bomba paniğine neden oldu. Polisleri şüpheli paketten ziyade madde bağımlısı gençler terletti.

Abone ol

Maltepe Altıntepe Mahallesi Bağdat Caddesi'nde saat 11.30'da yol kenarında sahipsiz bir çanta olduğunu gören vatandaşlar polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri caddeyi ve caddeye çıkan sokaklara emniyet şeridi çekerek araç ve yaya trafiğine kapatarak uzman ekipleri çağırdı.

Bu sırada ismi öğrenilemeyen uçucu madde bağımlısı bir genç güvenlik şeridini aşarak çantanın yanına gitmek istedi. Polis ekipleri bu kişiyi güvenlik şeridinin dışına çıkararak uzaklaştırmak istedi. Madde bağımlısı genç ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Diğer bir polis memuru gelerek bu genci uzaklaştırdı.

MADDE BAĞIMLISI GENÇ TEKRAR GELDİ

Bir süre sonra tekrar olay yerine gelen madde bağımlısı genç, polise, "çanta bizim bomba sizin olsun" diye seslendi. Uçucu Madde bağımlısı genç ve arkadaşı polis ekipleri tarafından tekrar uzaklaştırıldı. Daha sonra Olay yerine gelen uzman ekip özel donanımlı elbisesini giyerek şüpheli çantaya fünye yerleştirip patlattı. Patlamanın ardından açılan çantanın boş olduğu anlaşıldı. Polisin çalışmalarının tamamlanmasının ardından araç ve yaya trafiğine kapatılan cadde ve sokaklar tekrar trafiğe açıldı.