BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  GÜNCEL

Sümeyye Erdoğan'ı savunan Rasim Ozan Kütahyalı'ya hapis cezası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a atılan iftiralara karşı tepki gösteren Rasim Ozan Kütahyalı'ya hapis şoku.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, FETÖ'nün Sümeyye Erdoğan'a yönelik hakaret haberlerine ilişkin yazdıklarından dolayı hapis cezasına çarptırıldı. 

Yaklaşık 2 yıl önce FETÖ'nün kontrolündeki Today's Zaman gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan hakkında yalanlarla dolu bir habere imza atmıştı. Haberde DEAŞ'e bağlı Lazika İslam Emiri tarafından Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklifinde bulunulduğu gibi iftiraları yer alıyordu. 

Haberin ardından CHP,  Lazika İslam Emirliği'nin Türkiye'de faaliyeti bulunup bulunmadığını sorarak konuyu Meclis gündemine taşımıştı. CHP'nin soru önergesini İngilizce'ye çeviren Today's Zaman iftiraların uluslararası medyaya yansımasını sağlamış ve Erdoğan ailesine yönelik itibarsızlaştırma kampanyasına dönüştürülmüştü. 

O dönem FETÖ kontrolünde yapılan bu itibarsızlaştırma kampanyasını gerek köşesinden gerekse televizyon ekranlarından sert dille eleştiren Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hem de bir kadın hakim tarafından.

Adına verilen hapis cezasını bugünkü köşesine taşıyan Rasim Ozan Kütahyalı, "Sümeyye Erdoğan'a iftirayı serbest bırakan mahkeme" başlığını kullandı ve şunları yazdı:

"Sümeyye Erdoğan'a yapılan şey aslında sadece Sümeyye Hanım'a karşı değil tüm kadınlara yönelik bir ayrımcılık ve nefret suçuydu.

Kadın kimliği hedefti. Benim de o gün TV programım vardı ve elbette bu iğrençliği yapan zihniyete haddini bildirdim...

Ve ne kadar acı ki Sümeyye Erdoğan nezdinde tüm kadınlara yönelik bu yapılanlara sert dille meydan okuduğum için üstelik de kadın bir yargıç olan İstanbul 5. Asliye Ceza Hakimi Arzu Dur beni 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum etti...

Sümeyye Erdoğan'a yönelik bu çirkin iftiraları atan ve hakaretleri eden kafa hiçbir ceza almadı ama bu kafaya karşı çıktığım için bana 11 ay 20 gün hapis verildi. Sümeyye Hanım'a edilen hakaretler ise ifade özgürlüğü sayıldı.

İşte yargımızın hali budur...

Eminim bu olayın tam tersi örnekler de var yargımızda. 

....Cumhurbaşkanımızın kızı Sümeyye Hanım'a bile bunu yapabilen bir yargı zihniyeti kim bilir imkan bulsa daha neler yapar?

İsterlerse hapse atsınlar ben yaptığımın doğru olduğuna inanıyorum. Hiç umurumda değil. Sümeyye Erdoğan nezdinde tüm kadınlara yönelik işlenmiş bir suç vardır orda ve bu zihniyete karşı da böyle savaşılır...