BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,66
ALTIN 2.386,59
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Süheyl Batum herkesi rahatlattı!

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, CHP il yönetimlerine operasyon yapılacağı ididasına yanıt verdi.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, partinin kaleleri olarak değerlendirilen 'il yönetimleri' ve grup başkanvekilliklerinde değişiklik olmayacağını açıkladı. Ama iki şartla:

"İstifa etmeyecek ve çalışacak"

Batum il başkanlarına bu güvenceyi şöyle verdi:
"Politika yönünde değiştirme ya da tavsiye gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil, İstanbul için de değildir. Eğer bir il veya ilçe istifa eder ya da hiç çalışmazsa o iç mesele."

İl örgütlerinin içini rahatlatacak bir yazı da Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin imzasıyla il yöneticilerine gönderildi.

Batum tüzük kurultayı talepleriyle ilgili iddialara da kurultay yapmayı gerektirecek durumları açıklayarak yanıt verdi.

SAV ODAYI TESLİM EDİYOR
Bu arada partinin eski Genel Sekreteri Önder Sav ile yeni Genel Sekreter Süheyl Batum arasında devir teslim töreninin zamanı da belli oldu.

Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından parti sözcüsü Süheyl Batum açıklamalarda bulundu. Yunanistan'daki seçim süreci, HES'ler 18. Eğitim Şurası ve füze kalkanı gibi sorunların ele alındığı toplantı sonrası yapılan açıklamalardan satır başları şöyle:

YUNANİSTAN'A BARAJ İNCELEMESİ:
Yunanistan seçimlerinde ilginç değişiklikler yapıldı. 13 bölgede yer alan belediyelerin yetkileri alındı, 13 bölgede valiler seçimle iş başına getirildi. Fransız seçimleri gibi iki turlu seçimler. Yüzde 3 seçim barajı var. Ama ülke çapındaki oyların yüzde 3’ü olduğu için bağımsız adayların belirlenmesinde ciddi engel çıkarıyor. Oraya arkadaşlarımızın gönderilmesine karar verdik.

FÜZE KALKANI İZLENİYOR:
Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. NATO bünyesinde mi olacak, Türkiye'nin konumu ne olacak. Türkiye'nin inisiyatifi olacak mı belli değil. Bölgede istikrarı bozacak şekilde bir nükleer istemiyoruz. İkincisi sınırlarda savaş istemiyoruz. Önemli olan bölge barışının her anlamda sürdürülebilmesi.

KESİNTİSİZ EĞİTİM TARTIŞILAMAZ:
MEB'in şuralar için düzenlenmiş salonları olmasına rağmen, bunun Kızılcahamam da bir özel otelde yapılması eğitime bakanlığın bakışını gösteriyor. Sınıf geçme sisteminde değişiklik önerisi eğitimi yapboza çeviriyor. 8 yıllık kesintsiz eğitimin yeniden bozulmak istenmesi hatalı. Bu Türkiye'nin geleceğini oluşturacak gençlerin eğitim sistemini bozma anlamına geliyor, sakıncalı.

HES'LER: Bu konuda çok net bir tavrımız var.Biz parti olarak HES'lere ilke olarak karşı olmadığımızı, ama kesinlikle bir yöredeki insanların taleplerine karşı olarak bölgenin Karadeniz de yapılmak istendiği gibi bütün doğal yapısının gözgöre göre ortadan kaldırılmasına karşıyız. Bu yönde yapılacak bütün girişimlere karşı olacağımızı söylemek istiyorum.

EKSEN KAYMASINA ANITKABİR CEVABI:
İl başkanlarımızla beraber yarın Anıtkabir'e gidiyoruz. CHP değişiyor mu deniyor, CHP nereden geliyor nereye gidiyor Ecevit, İnönü yarın da Anıtkabir'e gidiyoruz. CHP’nin gittiği yer de amacı da geldiği yer de belli.

İLLERDE ROTASYON YOK:
İllerde de herhangi bir rotasyon yok, illere bir yazı gönderiliyor bu konularda tereddütleri olanlar varsa doğru değil, yazı gidecek il ilçe başkanları konusunda şuanda politika yönünde değiştirme ya da tavsiye gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil, İstanbul için de değildir.
Eğer bir il veya ilçe istifa eder ya da hiç çalışmazsa o iç mesele.

KURULTAY YOK: Bu konuda şuanda bir talep partiye gelmiş değil. Geçen hafta bir takım arkadaşlarımız imza topluyorlar mutlaka bir tüzük kurultayına gidilmesini istiyorlar gibi bir takım bilgiler vardı. Çok ciddi bir talep gelirse yapılacak bir şey yoktur tabiî ki seçimli kurultaya gideriz demiştim, ama hiçbir talep gelmediği gibi arkadaşlarımızın talepleri olmadığını sizler de görüyorsunuz. Kurultay düşüncesi şu anda yok.

Zorunluluk olursa kurultaya gidilir, ortada ikiliğin çatışmanın devam etmesi ileriye dönük planlarımızı etkileyecek bir süreç yaşanması halinde kurultay düşünürdük, görünüşte böyle bir şey yok. Gerçekten de olmadığını düşünüyoruz. Chp de herkes dışarıya yönelik enerjisini vermesi gerektiğini ne kadar önemli olduğunu anladığı için bu iç mücadeleyi herkesin bıraktığını düşünüyoruz. Geçen haftaki görüntü devam etseydi seçenek kalmazdı.

ÖNDER SAV'LA DEVİR TESLİM:
Önder Sav beni aradı ne zaman devir teslim yapabileceğimizi sordu, ben de kendisine bıraktım. Yarın saat 10 için anlaştık, bugün odalar belirlendi. Ben de Genel Sekreterin odasına yerleşeceğim.