BIST 10.087
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.407,48
HABER /  DÜNYA

Sudan'dan Kuveyt'e Katar desteği

Sudan yönetimi, Körfez ülkelerindeki krizin aşılması için Kuveyt'in gösterdiği demokratik çabaları desteklediğini duyurdu.

Abone ol

Sudan'ın, Kuveyt'in Körfez ülkeleri arasındaki krizi kontrol altına almak için harcadığı çabaları desteklediği bildirildi.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'da yer alan habere göre, Başbakan Bekri Hasan Salih başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulundan yapılan açıklamada, Körfez'de yaşanan gerginlikten endişe duyulduğu ifade edildi.

Körfez ülkelerinin kendi içinde bu sorunu çözmesi çağrısında bulunulan açıklamada, Kuveyt'in Körfez ülkeleri arasındaki krizi kontrol altına almak için harcadığı çabaların desteklendiği belirtildi.

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur da Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in, Kuveyt'in girişimini desteklemek için liderlerle bir araya geleceğini kaydetti.

Gandur, dün yaptığı açıklamada, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizde hiçbir taraftan yana olmayacaklarını ancak ülkesinin çözüm için çalışmalara devam edeceğini bildirmişti.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizi kontrol altına almak için çaba sarf ettiklerini belirtmişti.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, pazartesi günü Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.