BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,11
ALTIN 2.455,34
HABER /  GÜNCEL

Su kanalında ölümcül şaka

Su kanalında şaka olsun diye arkadaşını kanala ittiler. Düştüğü yer çıkmasına imkan vermedib

Abone ol

Mersin'de, serinlemek için girdikleri sulama kanalın yanında dururken arkadaşları tarafından şaka amaçlı itilince suyun diğer bölüme geçmesini sağlamak için oluşturulan düzeneğin bulunduğu ''battıçıktı'' bölümüne düşen çocuk, boğuldu.

Alınan bilgiye göre, yasak olmasına rağmen, Mehmet Toprak (8) arkadaşlarıyla serinlemek için Fuat Morel Mahallesi'ndeki Devlet Su İşlerine (DSİ) ait sulama kanalına girdi.

Bir süre suda yüzen çocuklar daha sonra kanalın dışına çıktı. Bu sırada, iddiaya göre, H.D. (14) şaka amaçlı Mehmet Toprak'ı kanala itti. Suyun engeli geçmesi için yapılan ve ''battıçıktı'' olarak adlandırılan düzeneğin bulunduğu yere düşen küçük çocuk, akıntı dolayısıyla suyun altında kayboldu.

Çevrede bulunan vatandaşlar, Toprak'a ulaşamayınca, olay yerine gelen deniz polisi ve sivil savunma ekipleri, uzun uğraşlar sonucu cesedi bulunduğu yerden çıkardı.

Soruşturmanın başlatıldığı olayla ilgili olarak polis, H.D'yi gözaltına aldı. Toprak'ın cesedi ise otopsi yapılmak üzere Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada olay yerine gelen Toprak'ın yakınları sinir krizleri geçirdi.

Acılı baba Abdullah Toprak, olay yerinde kapsamlı inceleme başlatılmasını isteyerek, ''Gerekli önlemi almayanlar hakkında şikayetçi olacağım. Bu düzeneğin bulunduğu yerde normal şartlarda ızgara olması gerektiği söyleniyor. İhmal varsa gereken yapılsın. Benim çocuğum öldü. Başka aileler aynı acıyı yaşamasın'' dedi.

Bu arada, DSİ yetkilileri ise sulama kanallarındaki ''battıçıktı'' diye bilinen sifon çukurlarının üzerlerinde ızgara yapılamayacağını belirterek, ''Izgara olsa düzenek işlevini gerçekleştiremez. Bu nedenle tüm battıçıktılarda ızgara bulunmaz. Böylesi üzücü olayların tekrarlanmaması için vatandaşların sulama kanalına giren çocukları gördüklerinde daha hassas davranmalarını bekliyoruz'' dediler.