BIST 10.192
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.398,73
HABER /  GÜNCEL

Star'da neler oluyor?

Star Medya Grup Başkanı Cengiz Özdemir gidici mi? Gezegen Mehmet gönderildi mi? Ve Star ne zaman elden çıkarılacak? İşte herkesin merak ettiği soruların cevabı:

Abone ol

Star Medya Grup Başkanı Cengiz Özdemir, son zamanlarda Star Grubu'yla ilgili yapılan spekülasyonlara cevap verdi. Özdemir bugünkü  TMSF'nin Star'ın satılmasına ilişkin yaptığı çalışmaların son aşamaya geldiğini anlattı. İşte Özdemir'in kaleminden Star cephesinde olup bitenlerin özeti:

Yazı: Cengiz Özdemir
Kaynak:
www.stargazetesi.com

"(...)  TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile hemen her hafta yaptığımız görüşmelerin sonuncusunda, genel manada medyayı ve Star Medya Grubu’nu konuşunca, okuduğunuz bu yazıyla misyonumuzun altını özellikle çizmek istedim.

Bu arada, bir konuya da açıklık getirmek isterim. 14 Şubat 2004 tarihinden itibaren Star Medya Grubu’nun bütün şirketlerinde yönetim kurulları TMSF tarafından atanmaktadır. Dolayısıyla, bu yeni dönemde bu gruplarda sorumluluk üstlenen herkes, doğrudan veya dolaylı olarak TMSF adına görev yapmaktadır.

TMSF’nin sorumluluğunda geçen 15 aylık zaman zarfında, Star Medya Grubu’nda işe başlayanlar ve elbette iş akdi feshedilenler olmuştur. Geçen hafta sonunda da bazı radyo programcılarının işine son verilmiştir. Yeniden yapılanma çerçevesinde alınan bir kararla bu çalışanlarımızın kıdem ve ihbar tazminatları ödenmiş ve kendilerine teşekkür edilmiştir.

Bu konuda yapılan spekülasyonlar da, Radyolar Genel Koordinatörü Mehmet Akbay kaynak gösterilerek TMSF’yi hedef alan açıklamalar da doğru değildir. Şahsımın, Mehmet Akbay’ın veya bir başka Star Medya Grubu çalışanının TMSF ile karşı karşıya gösterilmesi de yanlıştır.

Sonuç olarak, Star Medya Grubu’nun satışına ilişkin TMSF’nin yoğun çalışmalarının artık sonuna gelindiği, satışa ilişkin yasanın çıkmak üzere olduğu bu günlerde, Ahmet Ertürk’ün Türk medyasına ve Star Medya Grubu’na ilişkin yakından ilgili ve son derece duyarlı yaklaşımını sizlerle paylaşmak istedim.

Misyonumuzu hayata taşımanın olmazsa olmaz iki şartı var: Hür bir ortam ve hür bir vicdan...

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ün, Star Medya Grubu çalışanlarına hür bir ortam sağlamadaki kararlılığı, yüreğime su serpti. O zaman bizlere düşen, vicdanlarımızda en küçük bir sızıya yol açmadan gazetecilik yapmaktır.

Bir sonraki hasbıhalimizde buluşmak üzere, kalın sağlıcakla...