BIST 9.735
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.433,46
HABER /  MEDYA

Star yazarından AK Parti'ye şok : 'Kıçımın...'

Star Gazetesi yazarı Profesör Doktor Eser Karakaş'tan AK Parti'yi şoke edecek yorumlar : 'Kıçımın muhafazakarları' deyip ağır eleştirdi.

Abone ol

Hükümete yakınlığı ile bilinen Star Gazetesi'nin akedemisyen kökenli yazarı Eser Karakaş, sert muhalefeti ile bilinen Birgün gazetesine verdiği röportajla sarsıntı yarattı.

AK Parti'yi yerin dibine sokan Eser Karakaş, iktidar partisi için "AK Parti muhafazakar değil fırsatçı bir partidir" yorumu yaptı.

Eleştirilerinde doz aşımı yapan Eser Karakaş, 'Kıçımın muhafazakarları. Bizde kendine muhafazakar diyenler ancak apış arası muhafazakarlarıdır' dedi.

AK PARTİ MUHAFAZAKAR DEĞİL FIRSATÇI

İşte Eser Karakaş'ın Birgün Gazetesi röportajında AK Parti için söyledikleri;

-“AK Parti muhafazakâr bir parti değildir. Oportünist (fırsatçı) bir partidir. Muhafazakârlık çok ciddi bir şeydir, Türkiye’de muhafazakâr yoktur. Muhafazakâr bazı değerlerin özünü korumaya çalışır. Türkiye’de korunacak en önemli şeylerden biri İstanbul’un siluetidir, dünya mimarlık tarihinin en iyi korunmuş siluetlerinden biridir.

APIŞ ARASI MUHAFAZAKARLAR

-AK Parti döneminde OnaltıDokuz kuleleri dikildi silueti mahfeden. Onu yapan adamı da tanıyorum, kendisine muhafazakâr diyor. Kıçımın muhafazakârı. Muhafazakârsan bunu yapamazsın. Bizde kendine muhafazakâr diyenler ancak apış arası muhafazakârıdır.

AK PARTİLİ KAÇ VEKİL KONUŞABİLİR?

-Tanpınar’ın kaç kitabını okudun mu diye sorsan cevap yok. Türkiye’de Tanpınar okumadan muhafazakâr olunur mu? Bir tarafımın muhafazakârıdır. 300 AKP’li vekilin kaçı çıkıp 5 dakika Tanpınar ile ilgili konuşabilir? İngiltere’de muhafazakârlar sana saatlerce Shakespeare anlatabilir. Muhafazakârlık bu demektir. Bu yüzden muhafazakâr değiller.”

GEZİ HOŞ BİR TEPKİYDİ

-Erdoğan’ın yaptığı büyük hatalar nedeniyle yaşam tarzı argümanı üzerinden bir patlama oldu. Kürtaj, üç çocuk, bilmem ne… İnsanlar yeter dedi. Fakat objektif olarak bir hukuk devleti talebinin ifadesi değildi o. Ben oraya katılanların bir kısmını da çok yakından tanıyorum, kendi üzerlerindeki baskıyı kustular. Bu da demokratik bir şey, hoş bir şey. Hiçbir itirazım yok yani.

AK PARTİ TÜRKİYE'Yİ CİHAT YAPILACA GAYRİMÜSLİM OLARAK GÖRÜYOR

-Erdoğan da Kazlıçeşme’ye topladığı kalabalığın daha güçlü olduğunu düşünüyor. Söyleminden rahatsız olan kesimin azınlıkta olduğunu düşünüyor. Şu anda AK Parti Türkiye’yi Dârülharp (cihat ile İslam toprağı yapılacak gayrimüslim toprak) olarak görüyor. “Çoğunluğu kontrol ediyorum, çoğunluğu azdırırım” diye düşünüyor.