BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Sözcü yazarı 'Beni bağışlayın' deyip bombaladı

Sözcü Gazetesi yazarı Necati Doğru yazdığı CHP analizi ile salladı. Doğru, 'Beni bağışlayın' dedi ve CHP'nin adeta bitişini ilan etti.

Abone ol

Günün en çarpıcı yazısına Sözcü Gazetesi yazarı Necati Doğru imza attı. CHP'ye olan desteği ile bilinen Doğru, belki de ilk kez bu kadar 'doğru' tespitleri açıklıkla yazdı.

CHP'nin hatalarını yüzüne çarpan Necati Doğru, partili kalemlerin halkı 'hor' gördüğünü söyledi. CHP'nin halka inemediğini belirten Necati Doğru, 'Gördüğümü söylerim. Acı olsa da söylerim.' deyip partinin hatalarını sıraladı.

CHP'nin bir yıl sonra yapılacak milletvekili seçimlerinde oylarının yüzde 20'lere düşeceğini söyleyen Necati Doğru, bir sonraki yerel seçimlerde ise elinde sadece 4 il kalan bir parti haline geleceğini iddia etti.

GENEL SEÇİMDE YÜZDE 20'YE İNER

"Beni bağışlayın" diyen Necati Doğru'nun sarsıcı satırları şöyle;

"İçi boş övünme ya da ah vah edip dövünmelere sığınarak gerçeklerden kaçamayız. Ben köşe yazarıyım, haddimi bilirim.
Gördüğümü söylerim.
Acı olsa da söylerim.
Bugünkü tabloya bakınca; CHP’nin bir yıl sonra yapılacak milletvekili seçimlerinde oy oranının yüzde 20’ye gerileyebileceği ve 5 yıl sonra yenilenecek belediye seçimlerinde ise sadece Çanakkale, İzmir, Muğla, Aydın şehirlerini kazanan ve koca Türkiye haritasında sadece 4 ile sıkışıp kalan bir parti haline geleceğini görürüz.
Gidiş bu yöndedir.
Gerçek acıdır.

HALK CHP'YE GÜVENMEDİ

CHP'nin yolsuzluk iddiaları ve ekonomik durumdaki sarsıntı nedeniyle şartlar açısından tarihi bir fırsatla seçime gittiğine vurgu yapan Necati Doğru, elde edilen sonuç için zehir zemberek tespitler yaptı;

"Bu şanslı durumda; halkın sandıkta muhalefet partisi CHP’ye güvendiğini göstermesi gerekirdi.
Halk, CHP’ye güvenmedi.

HALK APTAL DİYE SUÇLAYAMAZSIN!

Niçin böyle oldu?
Nedeni olmalı; halkı aptaldır, koyundur, güce tapar, düşünmez itaat eder, düşünmez iman eder, düşünmez ezberler, gider oyunu AKP’ye verir diye suçlayamazsın. CHP sözcülerinin ve CHP’li kalemlerin halkı hor, aşağıda gören tavırlarıyla; “Tayyip Erdoğan’ın diktatörlüğe tam gaz giden dar oligarşik cephesini” yaramazsın.
Kendin dibe vurursun.
Seçim sonuçları bağırıyor.
CHP dibe vurdu.

Beni bağışlayın.

Akıl satacak değilim.
CHP’nin sorunu lider sorunu değil. Lideri değiştirmek çözüm değil. Kemal Kılıçdaroğlu çalışıyor ama yetmedi. Örgüt enerjisini halkın sorunlarına odaklanmaktan, gençlikten, kadından ve iyi eğitimli beyin emeğinden alamıyor. CHP’nin kendini yenileyen bir taban gücü bulunmuyor.
Zenginlik yaratma.
Zenginliği eşit paylaşma.
Modeli yok.

50 YILDIR İKTİDAR OLAMADI

50 yıldır iktidar olamadığı için halka göstereceği bir devlet hizmeti olamadı. 50 yıldır elinde tuttuğu belediyelerde de, Eskişehir hariç, “İşte CHP Belediyeciliğinin farkı” diyebileceği bir model bulamadı, gösteremedi.
İktidarın yanlışını anlatıyor.
Cumhuriyet değerlerinden yana.
Bunlar tamam.
Fakat modeli ne, o yok.
Dibe vurdu.