BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
POLİTİKA

Soylu'dan 'TAMAM' 'SIKILDIK' ‘kampanyası için flaş açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'TAMAM' 'SIKILDIK' ‘kampanyasının ardından Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı’nda sosyal medya takipleri yapacaklarını açıkladı.

'Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dijital ortamdaki güvenliği tesis etmek maksadıyla, özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandası veya başka türlü provokasyonların ortaya getirilmesi, dijital seçim çalışmalarını engellemeye yönelik siber suçların takibini yapmak maksadıyla da, ilgili birimlerimiz görevleri başında olacaktır" diye konuştu.

İstanbul'da düzenlenen toplantıda Soylu, 24 Haziran'daki seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye'de yapılacak seçimlerin, dünyanın her yerinden, uluslararası toplum tarafından da yakından takip edileceğini belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla her zamankinden daha ağır bir sorumluluk bizi beklemektedir. Haliyle her zamankinden daha büyük bir dikkat, daha fazla bir özen göstermek durumundayız."

Seçim güvenliğini üç nokta ele aldıklarını söyleyen Soylu, "Birincisi, kampanya ve propaganda döneminin güvenliği. İkincisi, seçim günü oy verme güvenliği ve üçüncüsü de seçim akşamı oy sayımının güvenliği, sonuçların, listelerin, evrak ve oy pusulalarının ilgili yerlere sağlıklı ve seçim hukukuna uygun bir şekilde iletilmesi" dedi.

Sitene Ekle
Etiketler