BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
GÜNCEL

Soylu: 'Korucularımıza, subay olmanın yolunu açtık'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Köy korucularına subay olma yolunu açacağız. Eğitim yaşı tutanlar uzman çavuşluktan sonra astsubay, subay olabilecekler' dedi.

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2018 yılı bütçesine ilişkin sunum yaparken bomba bir haber verdi.Köy korucularına subay olma yolunu açacaklarını da kaydeden Soylu, "Eğitim yaşı tutanlar uzman çavuşluktan sonra astsubay, subay olabilecekler" dedi.

İÇERDEKİ PKK'LILARLA TEK TEK GÖRÜŞÜLECEK

Soylu, cezaevindeki DEAŞ’lilerle tek tek görüşerek hangi motivasyonla çalıştıklarını tespit etmeye çalıştıklarını belirterek, “Şimdi içerİdeki PKK’lılarla da tek tek görüşülecek ve motivasyon kaynakları belirlenecek” dedi.

7 BİN MAHALLE BEKÇİSİ DAHA ALINACAK

39 silahlı İHA alınacağını da açıklayan Bakan Soylu, 2017 yılında toplam 7 bin mahalle bekçisinin daha alınacağı da ifade ederek, "Toplamda 30 bin mahalle bekçisine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

FETÖ'DEN 8, PKK'DAN 92 BELEDİYE BAŞKANI ALINDI

Soylu, 101 belediye başkanının görevden alındığını, bunun 92’sinin PKK, 8’inin ise FETÖ kapsamında olduğunu kaydetti.

KORUCULAR, UZMAN ÇAVUŞLUKTAN SONRA...

Köy korucularına subay olma yolunu açacaklarını da kaydeden Bakan Süleyman Soylu, "Korucularımıza subay olmanın yolunu açtık. Korucularımızdan uzman çavuş alıyoruz. Özellikle eğitim yaşı tutanlar uzman çavuşluktan sonra astsubay, subay olabilecekler. Korucularımız subay olabilme kabiliyetine sahip olabilme adımını onlara sağlayacağız. 226 korucumuz uzman çavuş olma eğitimleri bitmek üzeredir" dedi.

Sitene Ekle
Etiketler