BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,82
ALTIN 2.426,09
HABER /  GÜNCEL

Sorumsuz annenin yaptığına bak!

Otomobilde bırakılan ve havasızlık nedeniyle zor anlar yaşayan 3 yaşındaki çocuğu polis son anda kurtardı.

Abone ol

Adana'da, alışverişe giden annesi tarafından otomobilde bırakılan ve havasız kaldığı için zor anlar yaşayan küçük bir kız, polisler tarafından kurtarıldı.

Olay, saat 14.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Çakmak Caddesi'nde meydana geldi. Fatma B., kızı Pınar'ı (3), 46 EE 846 plakalı otomobilde bıraktı. Küçük kızını otomobilde bırakan Fatma B., daha sonra akrabalarıyla birlikte kuyumcuya gitti.

Otomobilin içinde havasız kaldığı için zor anlar yaşayan Pınar'ı gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Bölgeye yakın görev yapan güven timi polisi, önce aileye ulaşmaya çalıştı. Pınar'ın annesini bulamayan polisler, arabanın 1 santim açık bırakılan arka camını zorlayarak kızı kurtardı.

Havasız kalmaktan kurtulan Pınar'ın annesi Fatma B., olay yerine geldiğinde polisi görünce durumu anladı. Polisler olayla ilgili tutanak tuttu.

Boşanan koca kayınpederin evinde dehşet saçtı

[PAGE]

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 5 yaşındaki kızını görmek için boşandığı eşinin evine giden şahıs, tartıştığı kayınpederini silahla vurarak öldürdü, kayınvalidesini de yaraladı.

Edinilen bilgiye göre, İbrahim Ö. (27), geçen yıl boşandığı eski eşi Habibe Ö.'nün Korkuteli ilçesi Uzunoluk Mahallesi'ndeki babasının evine giderek, 5 yaşındaki kızı Zülfiye'yi görmek istedi. Evde bulunan kayınpederi Ramazan Bakacak (53) ve kayınvalidesi Fatma Bakacak (52) ile tartışan İbrahim Ö., yanında taşıdığı ruhsatsız silah ile kurşun yağdırdı.

Olayda kayınpeder Ramazan Bakacak göğsünden aldığı 3 kurşun ile olay yerinde hayatını kaybederken, kayınvalide Fatma Bakacak ise yaralandı. Fatma Bakacak, Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.
Olaydan sonra İbrahim Ö., Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu.

İntihar için çıktı ama

[PAGE]

İzmir'de, çatı katına çıkarak intihar etmek isteyen bir kadın, düşmemek için inşaat demirlerine sıkıca tutundu.

Polisin yarım saat süren ikna çabalarının ardından kadın aşağıya indirildi.
Olay, İzmir'in Buca ilçesi 270/3 numara 31'de meydana geldi. M.K. (48) isimli bir kadın saat 10.30 sıralarında iki katlı evinin çatı katına çıkarak intihar etmek istedi. Evli ve çocuğunun olmadığı öğrenilen M.K.'nın iddialarına göre bir süredir eşi M.A.K. ile anlaşmazlık yaşadığı ve sık sık intihar girişimlerinde bulunduğu öğrenildi.

Konfeksiyonda işçi olarak çalıştığı öğrenilen M.K. intihar amaçlı çıktığı iki katlı evinin çatı katında düşmemek için inşaat demirlerine sıkıca tutunduğu gözlemlendi.

Polis ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik ikna çabalarının ardından aşağıya indirilen kadına ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı. M.K.'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Erdoğan'ın evinin 50 metre ötesinde hırsızlık

[PAGE]

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar Emniyet Mahallesi'nde bulunan ofisine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki pide salonunda yaşanan hırsızlık, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Başbakan Erdoğan'ın Kısıklı'daki evine taşındıktan sonra ofis olarak kullanmaya başladığı Emniyet Mahallesi'ndeki binanın yaklaşık 50 metre ilerisinde bulunan Koçlar Pide Salonu'nda yaşanan hırsızlık güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Alınan bilgiye göre, Sabri Koç'a ait işyerine gece saat 03.00 sıralarında gelen bir kişi, kendi yöntemiyle kapıyı açıp içeri girdi. İşyerindeki televizyonu dışarıya çıkartıp yere bırakan zanlı, bir süre bekledikten sonra kendisini almaya gelen araca binerek gözden kayboldu.

Yaşanan hırsızlık, Koçlar Pide Salonu'nun yakınındaki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

İşyeri çalışanı Remzi Ayaz, gece saat 03.30 sıralarında dükkana geldiğinde kapının açık olduğunu fark ettiğini belirterek, "Televizyon yerinde yoktu. Başbakan'ın ofisinin oradaki polislere sordum, bir şey görmediklerini söylediler. Telefonla polis çağırdık, ekip geldi. MOBESE kamerasına baktılar ve çalışmadığını söylediler. Başbakan buradayken, burada böyle şeyler yoktu. Başbakan gittikten sonra böyle bu tarz şeyler olmaya başladı" dedi.

Televizyonu çalan zanlının güvenlik kamerası tarafından görüntülendiğini aktaran Ayaz, "Görüntüleri polise teslim ettik. Başbakan'ın eviyle bizim işyerimiz arasında yaklaşık 50 metre var. Orada sürekli polis bekliyor" diye konuştu.

Alkollü gençler polise saldırdı

[PAGE]

Oİzmir'in Karabağlar ilçesinde, üç kişinin yaralandığı trafik kazasında araçta sıkışanlara yardım bahanesi ile kaza yerine gelen alkollü gençler ortalığı birbirine kattı. Ellerindeki bira şişelerini bırakıp yaralıya yardım etmek için farkında olmadan itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışmasını engelleyen gençler, kendilerini uyaran polislere tekme tokat saldırdı.

Kaza, Yeşillik Caddesi üzerinde saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Gaziemir'den Konak yönüne giden 10 RU 661 plakalı Mehmet E. (36) yönetimindeki otomobil, iddialara göre Karabağlar Paşa Köprü Mezarlığı'ndaki kavşaktan kırmızı ışık ihlali yaparak dönüş yapan 35 AS 4020 plakalı kamyonete çarptı.

Babasından izinsiz aldığı kamyonet ile kaza yapan ehliyetsiz sürücü Engin Y. (17) olay yerinden kaçarken, otomobilde bulunan sürücü Mehmet E. ile İsmet G. (40) ve oğlu Hasan G. (17) yaralandı.
Kazada araçta sıkışan İsmet G.'yi kurtarmak için olay yerine AKS 110 ekipleri ve sağlık ekipleri geldi. Bu arada parkta alkol aldıkları sırada kazayı duyan gençler de gelerek yaralılara müdahale etti.

Bu sırada ayağı sıkışan Eker'i kurtarmaya çalışan itfaiye ve sağlık ekiplerine sürekli karışarak tepki gösteren alkollü gençler yaralıya yardım etmek için kolları sıvadı. Bir vatandaş yaralının serum şişesini alırken diğeri de itfaiye ekiplerine talimat vermeye başladı. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ile alkollü gençler arasında tartışma çıktı. Polislere saldıran gençler biber gazı sıkılarak uzaklaştırılmaya çalışıldı.
Olaylar sırasında yetersiz kalan polis, görevlileri engelleyip gazetecilere saldıran saldırganlara da müdahale etmedi. Çevredeki işyerlerine ve araçlara yumruk atan alkollü gençler olay yerine gelen takviye ekip tarafından kontrol altına alındı.

Arbede sırasında güçlükle ambulansa taşınan yaralılardan Mehmet E., Bozyaka'daki İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, İsmet G. ile oğlu Hasan G. de Yeşilyurt'taki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yardım amacıyla kaza yerine gelerek ortalığı birbirine katan saldırganlar ise daha sonra hiçbirşey olmamış gibi ellerini kollarını sallayarak olay yerinden uzaklaştılar.