BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

’’Sorumluluk benim’’

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Vojvodina karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, ”Bu sorumluluğun tek başına sahibi benim. ...

Abone ol

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Vojvodina karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, ”Bu sorumluluğun tek başına sahibi benim. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz” dedi.

’’TARAFTARLARIN RAKİP TAKIMI ALKIŞLAMASI BİZİ OYUNDAN DÜŞÜRDÜ’’
UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turu rövanş karşılaşmasında Sırp temsilcisi Vojvodina’ya sahasında 3-0 mağlup olan yeşil-beyazlılar, Avrupa Kupaları’na veda etti. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Erken bir gol yedik. İkinci yarının ilk 15 dakikasında bir gol atıp, taraftarın gücünü arkamıza alıp, galip ayrılmayı istiyorduk. 2-1 olsa daha farklı olacaktı. Taraftarların haklı yere rakip takımı da alkışlaması bizi oyundan düşürdü. Maalesef turu atlamayı beceremedik. Taraftarımıza Avrupa Kupaları ile ilgili söz vermiştik. Bunun uzun bir maraton olduğunu unutmamız lazım. Bu sorumluluğun tek başına sahibi benim. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz” dedi.

’’PROTESTOLAR HAKLI’’
Kendisinin sorumluluğu paylaşabileceğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Vojvodina’yı elemek zorundaydık ama faktörler aleyhimize işledi. Hatalarımız, eksiklerimiz olabilir. Biz bir geminin içerisindeyiz. Ben o sorumluluğu aslanlar gibi paylaşırım. Taraftar turu geçmeyi bekliyor. İkinci yarının başında 2-1’i yakalasak, daha farklı olacaktı. Protestolar haklı, hiçbir şey diyemeyiz. Maç daha farklı olabilirdi. Futbolun yapısında 2-0 öne geçip, rakibi perişan edebilirsiniz. Bizden çok şey bekleyen taraftarımız var. Geçen sene böyle bir Bursaspor yoktu. Devreye 2-0 mağlup girmemiz zihinsel olarak çok farklı bir şey” şeklinde konuştu.

“TARAFTARLARIMIZDAN SABIRLI OLMALARINI İSTİYORUM”
Bursaspor Kaptanı İbrahim Öztürk ise, "Böyle bir günde güzel bir hediye vermek isterdik. Bugün çokta bir şey söylenecek durum yok. Arkadaşlarımız çok üzgün. Taraftarlarımız haklı. Kötü bir sonuçla elenmenin üzüntülerini yaşıyoruz. Taraftarlarımızdan af diliyoruz. Birçok şeyi başarmıştık. Bunu da başaracak gücümüz vardı. Takım adına özür diliyorum. Daha iyisini yapabilecek güçteyiz. Bayram hediyesi vermek isterdik. Ligde taraftarlarımızdan daha sabırlı olmalarını istiyorum. Bundan sonra yeni bir sayfa açacağız. Onların inancının, sevgisinin karşılığını ligde ve Türkiye kupasında vereceğiz” dedi.

VOJVODINA CEPHESİ
Vojvodina Teknik Direktörü Marko Nikolic, Müslüman aleminin Ramazan bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Bursa’da güzel bir oyun sergilediğimizi düşünüyorum. 2’inci golden sonra Bursaspor’u durdurmaya çalıştık. Bursaspor ikinci yarıda daha baskılı başladı ama şanslarını kullanamadı. Daha sonradan bizim takım kontra ataklarla gole gitmeye çalıştık. 2 gol atma şansımız da vardı. 3’üncü golden sonra maçın sonucu belli olmuştu. Taraftarlarımızı memnun edebilmek için oynadık. Takımımı ve tebrik ediyorum. Buraya kadar gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Maç bittikten sonra bizi alkışlayan Bursaspor seyircisine de teşekkür ediyorum. Dünkü basın toplantısında şansın yüzde 50 olduğunu söylemiştim. Her ne kadar Bursaspor’un güçlü bir takım olduğunu bildiğimiz halde yenebileceğimizi biliyorduk. Bursaspor iyi ve güçlü bir takım" diye konuştu.
(İHA)