BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,31
HABER /  GÜNCEL

"Şort" saldırganı utanmadan bir de yaptığını savundu

Şort giydi diye genç hemşireye belediye otobüsünde tekme atan saldırgan Abdullah Çakıroğlu, ifadesinde "Giydiği şort ortama uygun değildi" dedi, çıkışta ise ilginç sözler söyledi. Savcılıktan serbest kaldı.

Abone ol

İSTANBUL'da Kurban Bayramı'nın birinci günü belediye otobüsünde, şort giydiği gerekçesiyle hemşire Ayşegül T'yi tekmeleyen saldırgan Abdullah Çakıroğlu, yakalanarak gözaltına alındı.

Çıkarıldığı savcılıkça serbest bırakıldı.

Saldırgan 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu ilk ifadesinde, "Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım" dedi.

İLK İFADESİ: GİYDİĞİ ŞORT ORTAMA UYGUN DEĞİLDİ

Saldırgan ilk ifadesinde, "Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım" dedi. 

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Çakıroğlu çıkışta tutarlı görünmeyen sözler sarfetti. Çakıroğlu, "Arkadaşlar herşey kontrol altında.. sıkıntı yok gerekli izahatları yapacağım.. Vandalların saldırısına uğradım.. 20 tane solcu terörist bana saldırdı.. Herşey İslam hukukuna göre oldu.." diye habercilere seslendi.

SERBEST BIRAKILDI

Savcılığa çıkarılan Çakıroğlu, buradaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

KURBAN BAYRAMI'NIN İLK GÜNÜ

İnsanı dehşete düşüren saldırı Kurban Bayramı'nın ilk günü İstanbul Maslak'taki bir otobüste yaşanmıştı.

23 yaşındaki hemşire Ayşegül T., Maslak'ta evine gitmek için belediye otobüsüne bindi. Otobüsün arka tarafında ayakta duran genç hemşireye kimliği belirsiz bir şahıs önce sözle sataştı.

ŞORT GİYENLER ÖLMELİ

Sözlü saldırı ile yetinmeyen saldırgan şahıs, "Şort giyenler ölmeli" diye söylendikten sonra yolcuların tutunması için konulan yukarıdaki demirlerde tutunarak genç kadının yüzüne tekme attı.

Saldırganın bu sırada Ayşegül T.'ye "Sen şeytansın" diye bağırdı.Çok korkan genç kadın yüzünden yaralandı.

ÜSKÜDAR'DA YAKALANDI

Olayın kamuoyundan büyük tepki görmesi üzerine çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, saldırganın kimlik ve adresini belirledi. Ardından dün akşam saatlerinde Üsküdar’da düzenledikleri operasyonda saldırgan Abdullah Çakıroğlu'nu yakalayarak gözaltına aldı. 

GÜVENLİK GÖREVLİSİYMİŞ!

Abdullah Çakıroğlu. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı. İşlemleri süren Abdullah Çakıroğlu’nun bir gayrimenkul şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, olay günü işinden çıkıp Çekmeköy’deki evine gitmek üzere otobüse bindiği anlaşıldı.

''BUGÜN BENİM BAYRAMIM''


Saldırıya uğrayan Ayşegül T. de teşhis için, saldırgan Abdullah Çakıroğlu’nun bulunduğu Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geldi. 

Ayşegül T, saldırganın yakalanmasından mutluluk duyduğunu belirterek, "Şüpheli yakalandığı için çok mutluyum. O gün bana bayramı yaşatmadı, bugün benim bayramım" dedi.  


   
''KARDEŞİM ŞİZOFREN''

Öte yandan Abdullah Çakıroğlu'nun abisi emniyet yetkililerine, "Kardeşim şizofren, doktorlar tedavi olması gerektiğini söyledi, ancak o kabul etmedi" dedi.