BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Soner Yalçın'ın suçu ne?

Ülkeden kaçmayacak, ifade vermekten kaçmayacak bir gazetecinin daha ergenlik çağındaki çocuğundan, eşinden, en önemlisi de uğruna özgürlüğünden vazgeçeceği habercilikten kaçırılması hangi vicdana sığar...

Kendisi de bilmiyor.

Zaten bizler de bilmiyoruz...

16. Ağır Ceza Mahkemesi, Oda TV davasının 14. duruşmasında tutuklu sanıklardan Soner Yalçın, Yalçın Küçük ve Hanifi Avcı'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

TÜBİTAK raporuna göre "kuvvetli" suç şüphesi var.

Örgüt üyesi olduğu söylenen Soner Yalçın, her duruşmada "Örgüt üyesi değilim, bunu ispat edecek hiçbir deliliniz yokken, bu suçlamanın anlamsızlığını anlamıyorum" dercesine sayfalar dolusu savunma metni hazırlıyor kendisine...

Kaçma ihtimali yok...

İki yılı cezaevinde suçunu aramakla geçirmiş.

İnsan işlemediğini bildiği bir suçun olmadığını ispatlamaya çalışırken delirebilir mi?

Delirmemek mümkün değil.

Tek faaliyeti yazdığı yazılar, gazetecilik adına yaptığı görüşmeler, yazdığı kitaplar...

Kendi kendini gazetecilik faaliyetleriyle örgütlemiş bir insana örgüt üyesi deniyorsa sanırım Soner Yalçın büyük bir örgütün üyesi.

Namusuyla gazetecilik yapan gazeteciler örgütünün!

Fransa’nın 100 yıllık gazetesi, Dünyanın en köklü yayın kuruluşu Humanite bile kuruluş yıldönümünde Soner Yalçın'ın mektubunu okuyor, biz ne yapıyoruz?

Birçok gazeteciyi sırf gazetecilik faaliyetlerinden dolayı demir parmaklıklar ardına gönderiyoruz.

Terör suçlusu gibi lanse edilen bu insanların hangi terör örgütüne üye oldukları belli değil, sadece örgütün ismi var kendisi yok. Hani tabiri caizse görüntü de yok ses de yok.

Virüslü dosyalar var, gizli tanıklar var, bir de TÜBİTAK raporu var.

Bir gazetecinin aldığı notların, yazdığı yazıların, yaptığı görüşmelerin terör suçuymuş gibi topluma şırıngalanması ve okumayan, sorgulamayan, kendi başına düşünemeyen çoğunluğun bu aydınlara düşman kesilmesi başka hangi topraklarda kabul görebilir bilemiyorum.

Ülkeden kaçmayacak, ifade vermekten kaçmayacak bir gazetecinin daha ergenlik çağındaki çocuğundan, eşinden, en önemlisi de uğruna özgürlüğünden vazgeçeceği habercilikten kaçırılması hangi vicdana sığar...

Soner Yalçın'ın suçu ne?

Biz de bilmiyoruz, o da bilmiyor...

Tek bilinen "kuvvetli" suç şüphelerinin olduğu...

Bilmiyorum ki belki de ülkemizde adalet bitmiştir.

İnşallah Soner Yalçın'ın umudu, içeride geçirdiği koskoca 2 yıl gibi tükenmemiştir...


twitter.com/nsrnylmz