BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.403,41
GÜNCEL

Son yılların en soğuk günü! Hazır olun, kar geliyor

NTV meteoroloji editörü Gökhan Abur, 30 Aralık Çarşamba, 31 Aralık Perşembe ve 1 Ocak Cuma günü kar yağışının ülkeyi nasıl etkileyeceğini anlattı.

30 Aralık hava nasıl olacak? Kar ne zaman ve hangi illere yağacak? Perşembe ve Cuma günü hava nasıl olacak? Gökhan Abur, NTV'ye verdiği röportajda tüm soruların cevabını izleyenlerle paylaştı.


En soğuk günleri yaşayacağız


Beklenen soğuk hava kapıyı çaldı! Daha çok yüksek kesimlerde etkili olması beklenen kar yağışı, yılbaşında Marmara ve Karadeniz bölgelerini beyaza bürüyecek.


Perşemba ve Cuma günü Türkiye son yılların en soğuk günlerini yaşayacak. İstanbul'da bile sıcaklıkların yer yer 0'a hatta -3 ile -5'e inmesi bekleniyor.


Kar İstanbul'da 25-30 cm'e ulaşacak


İstanbul Anadolu yakası boğaz kesiminden denizden gelecek nem ile güçlenmesi beklenen kar yağışının kalınlığı Anadolu yakasında yani Ümraniye gibi daha açık olan bölgelerde 25-30 cm'e ulaşacak.


İstanbul'da kar alarmı verildi, hazırlıklar tamam


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için hazırlıklarını tamamladı. 5 binin üzerinde personel, binin üzerinde iş makinesi ile görev yapacak. Kimsesizler de toplama merkezlerinde götürülecek.

Sitene Ekle
Etiketler