BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.461,80
HABER /  DÜNYA

Son keşif 'ikiz yıldızlar'

NASA’nın son keşfi, “ikiz yıldızlar” etrafında da gezegen sistemleri oluşabileceğini ortaya çıkardı. Evrende hayat bulunabileceği düşünülen yerlerin sayısı bir anda katlandı.

Abone ol

5 BİN IŞIK YILI UZAKTA

Uzmanlar, ikiz yıldızların da hayat barındırabilecek gezegenlere sahip olduğuna dair ilk kanıtı buldu. Science dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, NASA’nın gezegen avcısı Kepler Uzay Teleskopu, iki düşük kütleli yıldızın yörüngesinde dönen iki gezegen keşfetti. Kepler-47 olarak bilinen gezegen sistemi dünyadan 5 bin ışık yılı uzakta. Daha önce iki yıldızın yaratacağı çekim kuvvetinin, bir gezegen sisteminin oluşmasını imkânsız hale getireceğine inanılıyordu.

İKİSİDE İKİ GÜNEŞE SAHİP

Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden Joshua Carter, “Bu buluş bize iki yıldız çevresinde de klasik gezegen sistemlerinin oluşabileceğini gösterdi. Bu sistemlerdeki gezegenler bize benziyor olabilir. Sadece onların bir değil iki Güneş’i var” dedi. San Diego Devlet Üniversitesi’nden Prof. William Welsh da “Ben iki yıldızlı bir sistemde hayat olabilme olasılığını büyüleyici buluyorum” diye ekledi.