BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,70
ALTIN 2.435,60

Son günlerin en bomba FETÖ gözaltıları! 16 profesör var

Son günlerin en bomba FETÖ gözaltıları! 16 profesör var

TÜRKİYE bugün büyük bir FETÖ operasyonuna sahne oldu. Boğaziçi ve Medeniyet Üniversitesi ile birlikte Ankara'dan da gözaltı haberleri geldi. 19 tıp profesörü ve çok sayıda öğretim üyesi gözaltında.

Son günlerin en bomba FETÖ gözaltıları! 16 profesör var

15 Temmuz darbe girişiminin haftasında son günlerin en bomba gözaltı haberleri arkaya arkaya geldi. Boğazici ve Medeniyet Üniversitesi'nde FETÖ'nün öğretim üyesi yapılanmasına operasyon yapıldı. 72 şüpheliden 47'si gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 39'unun Medeniyet Üniversitesinde, 8'inin de Boğaziçi Üniversitesinde görevli personel oldukları öğrenildi. Koray Çalışkan'ın da olduğu listede 16 profesör, 8 doçent, 6 yardımcı doçent, 6 araştırma görevlisi ile 3 idari personel Medeniyet Üniversitesinin, 1 profesör, 1 doçent, 1 öğretim görevlisi ve 5 idari personel de Boğaziçi Üniversitesinin kadrosunda yer alıyor.

Son günlerin en bomba FETÖ gözaltıları! 16 profesör var

BAŞBAKANLIK'TA OPERASYON Günün diğer flaş operasyonunun merkezi de Ankara oldu. Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarda 6'sı aktif görevde olan 43 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen şüphelilerden bazıları gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Son günlerin en bomba FETÖ gözaltıları! 16 profesör var

MUĞLA : HALKLA İLİŞKİLER UZMANLARI Muğla merkezli 6 ildede de 11 gözaltı yapıldı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü ile irtibatlı olan, "ByLock" kullandığı tespit edilen, örgütün çeşitli kademelerinde görev aldığı anlaşılan aralarında öğretmen, polis, işçi, halkla ilişkiler uzmanının bulunduğu 13 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Muğla, İstanbul, Ankara, Manisa, Karabük, Bursa'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda şüphelilerden 11'i gözaltına alınırken, firari 2 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Son günlerin en bomba FETÖ gözaltıları! 16 profesör var

FETÖ'NÜN KAYSERİ ADLİYE İMAMI Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üst düzey mütevelli heyetinde yer aldığı, sözde "adliye imamı" olduğu iddiasıyla bir yılı aşkın süredir aranan ve Ankara'da gözaltına alınan iş adamı Ahmet Türkmen, başka bir soruşturma kapsamında emniyette ifade verdi. Hakkındaki başka dosyalarla ilgili sorgulanan Türkmen, işlemlerin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden cezaevine gönderildi. Kayseri'de FETÖ'nün üst düzey mütevelli heyetinde (yöneticisi) bulunduğu ve örgütün sözde "adliye imamı" olduğu iddia edilen Türkmen'in ismi, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında olduğu, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu hükümlerince vatandaşlıktan çıkarılacaklar listesinde yer almıştı.