BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.294,57
GÜNCEL

Son deprem Adıyaman'da! Çevre illerde de hissedildi

Son deprem Adıyaman'da oldu. Adıyaman'da gece saatlerinde meydana gelen merkez üssü Samsat ilçesine bağlı Kırmacık Köyü olan Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde gerçekleşen depremde bazı evlerin ağır hasar gördü, 13 kişi hafif yaralandı.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası artçı şoklar da gece boyu sürerken bazı vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi. Samsat'ta okullar tatil edildi. Depremde 13 kişi hafif yaralandığı açıklandı.

SAMSAT'TA OKULLAR TATİL: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 03.34'te Adıyaman'ın Samsat İlçesi'nde Richter ölçeğine göre, 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

1 SAATTE 8 ARTÇI SARSINTI: Söz konusu olayın ardından geçen bir saatte büyüklükleri 1,4 ile 2,7 arasında değişen 8 artçı sarsıntı yaşandı. Bu arada, depremin etkisiyle ilçe merkezi ve köylerdeki bazı binalarda hasar oluştu. Sarsıntı anında panikleyen bazı vatandaşlara da 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

YERİN 7 KM ALTINDA: Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitü ise depremin büyüklüğünü 5.3, derinliğini ise14.4 kilometre olarak açıkladı. Deprem Adıyaman'ın yanı sıra çevrede bulunan Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Kilis ve Kahramanmaraş'ta da şiddetli hissedildi.

SAMSAT'TA BAZI EVLERDE AĞIR HASAR OLUŞTU Geniş bir alanı etkileyen depremle birlikte Samsat başta olmak üzere yerleşim birimlerinde halk panik halinde sokağa fırladı. Samsat'ta bazı evlerde hasar oluştu. Depremin merkez üssü olan Samsat'ın Kırmacık Köyü'ndeki evlerde hasar gördü. İlk depremi gece boyu artçı şoklar izlerken köylüler geceyi sokakta geçirdi. Depremin olduğu bölgelere AFAD, itfaiye ve sağlık görevlileri sevk edildi. İlk depremin ardından 23 dakika sonra saat 03.57'de büyüklükleri 1.8 ile 2.9 arasında değişen sarsıntılar meydana geldi.

Sitene Ekle
Etiketler