BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.401,23
HABER /  DÜNYA

Somali'ye 1,8 Milyar Euro yardım

"Somali İçin Yeni Düzen" konferansında yaklaşık 50 ülke yardım sözü verdi.

Abone ol

Brüksel'de Avrupa Birliği'nin desteğiyle düzenlenen "Somali İçin Yeni Düzen" konferansında yaklaşık 50 ülke ve uluslararası kuruluşun taahhüt ettiği yardımlarla iç çatışmaların pençesindeki ülkede güvenliğin güçlendirilmesi, ekonominin canlandırılması ve devlet inşa sürecinin hızlandırılması hedefleniyor.

TÜRK HAVA YOLLARI KİLİT ROL OYNADI

Konferansta Türkiye'yi temsil eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, Türkiye'nin her ay Somali hükümetine 4,5 milyon euro nakdi yardımda bulunduğunu ve bu yıl sonuna kadar ilave 13,5 milyon dolar tahsis ettiğini belirtti.Koru, Türkiye'nin Somali'ye toplamda 300 milyon avroyu bulan insani yardım ve kalkınma yardımlarına ilaveten, Mogadişu'ya sefer gerçekleştiren tek batılı havayolu şirketi olan THY'nin bu ülkenin dünyaya açılmasında kilit rol oynadığına dikkati çekti.

EN BÜYÜĞÜ MOGADİŞU'YA YAPILACAK

Naci Koru, Mogadişu'da inşasına bu yıl başlanacak büyükelçiliğin Türkiye'nin en büyük büyükelçiliği olacağını ifade etti. Bakan Yardımcısı Naci Koru, "Güvenli, istikrarlı ve müreffeh bir Somali görme arzumuza uygun olarak bu ülkeye destek vermeye ve yardım etmeye devam edeceğiz. Halkının da kararlılığıyla Somali Afrika Boynuzu'nun yükselen yıldızı olacak" dedi.